"Vekaletle kurban kesimleri için bu yıl da Kızılay'ı tercih edin"

Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut vekaletle kurban kesimlerinin her yıl olduğu gibi bu yılda devam ettiğini ve vatandaşların vekaletle kurban kesimleri için bu yılda Kızılay'ı tercih

Çerkezköy 29.09.2014 15:07:00 0

“KURBANIN BEREKETİ SÜRÜYOR”

Aşut gerçekleştirdiği açıklamadı “ Her yıl kurban bayramında türk Kızılay’ının vekalet ile kesimler gerçekleştiriyor. Kurbanlıklar İslami şartlara uygun biçimde kesilmekte ve din görevlileri kurban kesimine eşlik etmektedir. Tüm kurbanlıklar veteriner hekim kontrolünden geçmekte olup, işlemler noter huzurunda gerçekleşmektedir. Kurban etleri  Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleşiyorlar. Tüm bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor. Türk Kızılay’nın gelenekleşen  vekaletle kurban kesimi uygulaması ile alınan kurbanlar ,kuralına uygun olarak kesiliyor,amacına uygun olarak da konserveleniyor.Yılın belirli zamanlarında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle kurbanın bereketi yıl boyunca sürüyor” diye konuştu.

“HESABA YATIRABİLİRLER”

Türk Kızılay’ına vatandaşların yurt dışı için de kurban vekaleti vereceğini kaydeden Aşut “ Kurban bayramında yurt dışındaki diğer ülkelerdeki mazlumlara da ulaşabilirler. Vatandaşlarımızın vekaletle Kurban yardımı sayesinde hayır severlerimizin kurbanları Türkiye genelinde olduğu gibi Somali,Etiyopta,Bangaldeş,Filiztin,Irak,Bosna Hersek,Kosova,Karadağ,Makedonya,Suriye ve Bulgaristan’daki  ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılmaktadır.2014 Kurban vekalet bedeli  4 taksit imkanıyla yurt içi 650 TL’dir. Yurt dışında ise rakam 350 TL’dir. Tük Kızılay’ına vekaletle kurbanlık bağışı yapacak olan hayırseverlerimiz bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını ve PTT şubelerinde de Kızılay Posta çekini,şubelerimizi ve internet sitemizi kullanabilirler” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10