Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar tamamlandı

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu,Çerkezköy Belediyesi olarak kurban kesim hazırlıkların tamamladıklarını kaydetti.

Çerkezköy 30.09.2014 15:55:00 0
Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar tamamlandı

HAZIR HALE GELDİ

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu yaptığı açıklamada mezbahanenin kurban kesimine hazır hale geldiğini kaydederek “  Belediyemiz her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanların kesimi için titiz bir çalışma yaparak mezbahanemiz kurban kesimi için hazır hale getirildi. Ayrıca kurban kesimleri içinde belediyemiz tüm tedbirleri aldı” diye konuştu.

VETERİNER KONTROLÜNDE YAPILACAK

Halimoğlu, kurban kesimlerinin belediye veterineri kontrolünde yapılacağını belirterek “ Her yıl olduğu gibi mezbahanemiz de kurban kesimleri belediyemiz Veteriner Hekimi kontrolünde yapılacak. Kurban kesimleri sırasında bir Veteriner Hekim,bir Veteriner Sağlık memuru, bir et nakliyesi için şoför ve ikide kesimlerde bulunacak görevli  ve kasaplar ile birlikte 10 kişi görev yapacak”diye konuştu.

“EKİP KURULDU”

Halimoğlu kurbanlıklar içinde kaçan hayvanların yakalanması içinde ekip kurulduğunu kaydederek “Yine her yıl olduğu gibi bu yılda kurban kesimi sırasında kaçan kurbanlıkların yakalanması için belediyemiz tarafından üç kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekipte bir Veteriner Hekim, bir şoför ve bir de diğer görevli bulunaktadır. Vatandaşlarımız Arife gününden mezbahanemize hayvan getirmesin. Kurban kesimleri bayramın birinci günü bayram namazı sonrasında başlayacak ve bayramın üçüncü günü akşama kadar devam edecek. Bayramın dördüncü günü kurban kesimi yapılmayacak. Bayramın birinci gününden itibaren mezbahanemiz de küçük baş yada büyük baş kurban kesimi yaptıracak vatandaşlarımız mezbahanemize kesim için geldiklerinde mutlaka sıra numarası almak  zorundalar. Çünkü kesimler sıra numarasına göre yapılacaktır” dedi.

“KESİM YASAK OLACAK”

Şevket Hakimoğlu, mezbahane dışında kurban kesiminin yasak olduğunu da belirterek, “Vatandaşlarımızı bir konuda daha uyarmak istiyorum. ilçemiz sınırları içinde belediyemiz mezbahanesi dışında kurban kesimi yasaktır. Ancak Kapalı alanı olanlar Kurban kesim komisyonundan izin alarak bu yerlerde kurbanlarını hijyenik şartlara uymak kaydıyla kurbanlarını kesebilirler. Bunun dışında parklar ve açık alanlarda, mahalle aralarında kurban kesimi kesinlikle yasaktır. Kesenler hakkında da anında yasak işlem yapılacaktır”dedi.

Haber/Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10