Kredi kartı ile alışveriş sektörünü canlandıracak

Çerkezköy'de faaliyet gösteren kuyumcular kredi kartı ile yapılacak olan alışverişlerin sektöre canlılık kazandıracağını söylediler.

Çerkezköy 30.09.2014 17:04:00 0
Kredi kartı ile alışveriş sektörünü canlandıracak

“CANLILIK OLACAKTIR”

Çerkezköy’de uzun yıllardır kuyumculuk yapan Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın, bir süre önce kredi kartı ile durdurulan altın satışlarının  hükümet tarafından yeniden gündeme getirilerek kredi kartı ile satışların yapılmasının ön görülmesinin kuyumcu sektörü için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Murat Narçın, “Kredi kartı ile altın satışları sektörümüz canlandıracaktır.Özellikle daha önce kredi kartı ile altın alan vatandaşlarımız,kredi kartı ile satışların yasaklanması sonrasında peşin ödeme yapamadıkları için  zor durumda kalmışlardı. Ancak yeniden kredi kartı ile aktın satışının serbest olması ile hem vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamış olacak hem de sektörümüzde bir canlanma olacaktır” dedi.

 “KREDİ KARTI İLE ALIŞVERİŞ VATANDAŞIN LEHİNEDİR”

Narçın, kredi kartı alışverişlerinin her zaman vatandaşın lehine olduğunu belirterek, “Özellikle bizim sektörde vatandaşlarımızın krediş kartı ile yapacakları altın alışları onların lehinedir. Çünkü peşin para vererek alan çok az kişi çıkıyor. Ama kredi kartı ile yaptıkları alışverişlerde zorlanmıyorlar. Buy nedenle kredi kartı ile alışverişler her zaman vatandaşın lehine olan alışverişlerdir.Sektörümüze ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum”dedi.

“OLUMLU KARŞILIYORUZ”

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Satış Danışmanı Soner Bulut da, “Sektörümüzde yeniden kredi kartı ile alışverişlerin yapılacak olmasından vatandaşlar kadar bizler de memnun olduk. Bu durumu olumlu karşılıyoruz. İnşallah bir daha sektörümüzde kredi kartı ile aşıl verişler kalmaz ve vatandaşlar mağdur olmaz” diye konuştu.

“YANLIŞLIKTAN DÖNÜLDÜ”

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Nurettin Yılmaz ise, “Sektörümüzde kredi kartı ile alış verişlerin kaldırılması büyük hata idi. Bizler her ne kadar mağdur olmuş olsak da esas mağdur olan vatandaşlarımız oldu.Hükümetin yanlışlıktan dönerek tekrar sektörümüzde kredi kartı ile alış verişlerin yapılması yönündeki kararını olumlu bulduk.Bir daha böyle bir durum yaşanmazda vatandaşlarımızda mağdur olmaz” diye konuştu.

Haber/ Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10