Taşeron işçilerden düdüklü protesto

Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile kapanarak Kapaklı'ya bağlanan Karaağaç Belediyesi'nde çalışan 7 taşeron işçi, işten çıkarıldıkları gerekçesi ile Kapaklı Belediy

Kapaklı 1.10.2014 17:48:00 0
Taşeron işçilerden düdüklü protesto

BİZ BELEDİYE’NİN ASIL İŞÇİLERİYİZ

Sözleşmelerinin haksız yere feshedildiğini ifade eden taşeron işçiler, Kurban Bayramı öncesinde işsiz bırakılmalarına tepki gösterdi. Beş yıldır Karaağaç Belediyesi bünyesinde taşeron olarak çalıştıklarını kaydeden işçiler, “Birçok kez işe giriş çıkış yaptık. Biz taşeron firmalarını tanımayız. Bizi işe Karaağaç Belediyesi aldı. Biz Belediye’nin asıl işçileriyiz. Yıllarca, belediye işçisi ve memurlarının yaptıkları işi biz yarı maaşla yaptık. Taşeron firmanın son sözleşmesi 3 yıllıktı. 17 Kasım 2014’te sona erecekti. Yerel seçimlerden sonra Kapaklı Belediyesi’ne geçtik. Çeşitli birimlerde görevlendirildik” dediler.

 

 

BAYRAM ÜZERİ BİZİ İŞSİZ BIRAKTILAR

Kapaklı Belediyesi’nde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını iddia eden işçiler, birçok kez işten çıkartılma ile yüz yüze geldiklerini belirttiler. 30 Eylül 2014 tarihinde sözleşmelerinin haksız yere fesh edildiğini öne süren taşeron işçiler, “Bayram üzeri bizi işsiz bıraktılar. 7 aileyi işsiz bırakmak Bayram sevincini kursaklarında bırakmak evine ekmek götürmesine mani olmak hangi vicdana hangi kanuna sığar bunu kamoyunun ve yöneticilerin takdirine bırakıyoruz” açıklamalarında bulundular. 

 

 

KAPAKLI BELEDİYESİ CEZASINI KESTİ

Karaağaç Belediyesi eski Meclis Üyelerinden Çetin Özhan da taşeron işçileri yaptıkları eylemde yalnız bırakmadı. Kapaklı Belediyesi önüne gelerek işçilere destek veren Özhan, “30 Mart Mahalli Seçimlerinden sonra 2019 yılına kadar Karaağaç’ı suçlu ilan eden Kapaklı Belediyesi cezasını kesti. Karaağaç’a 6 aydır hiçbir hizmet yapılmadı. 15 yıldır Karaağaç halkına hizmet eden Belediye binası kaderine terk edilmiştir. Tüm resmi kurumların Kapaklı’da olması ve Karaağaç’tan araç olmaması tamamen Mandalı’nın Karaağaç’a yaptığı bir ayrımcılıktır” ifadelerini kullandı.

Haber / Neşat KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10