Sınırda 5 kilometrelik tır kuyruğu

Bayram yoğunluğu nedeniyle, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isteyen TIR'lar, 5 kilometre kuyruk oluşturdu.

Bölgede Gündem 7.10.2014 16:10:00 0
Sınırda 5 kilometrelik tır kuyruğu

UYGULAMA BAŞLATILDI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde yoğunluk nedeniyle 5 kilometre kuyruk oluştu. Trafik ekipleri de oluşan uzun kuyrukta TIR’ların birbirini sollamaması ve araya girmemeleri için zaman zaman tedbir amaçlı uygulama başlattı.

 

ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR

Tır şoförü Ahmet Doğramacıoğlu, Kurban Bayramı’nda da bayram tatilini yaşayamadıklarını ve sürekli yollarda olduklarını ifade etti. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailelerinden uzak olduklarını söyleyen Doğramacıoğlu, “Kapıkule Sınır Kapısı’nda zaman zaman böyle uzun kuyruklar oluşuyor. Türk tarafındaki gümrük personelleri işlerini gayet hızlı yapıyor ancak Bulgar tarafındaki memurlar her zamanki gibi bizleri oyalıyor” dedi. Ankara’dan yükünü aldığını ve Almanya’nın Köln kentine gideceğini anlatan TIR şoförü Kemal Yıldırım ise yıllardır sınır kapılarında aynı sıkıntıların yaşandığını ve yetkililerin bu konularda önlem almasını gerektiğini söyledi.

 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10