Barbaros muhtarına 10 bin TL ceza

Süleymanpaşa Barbaros Mahallesi'nde Kurban Bayramı öncesi diyanet işlerinden kurban kesimi için izin alınmasına rağmen Kurban kesim yeri denetim ekibi Barbaros muhtarına 10 bin TL ceza kesti.

Süleymanpaşa 7.10.2014 16:15:00 0
Barbaros muhtarına 10 bin TL ceza

BAŞVURUSUNDAN VAZGEÇTİ

Bayram öncesi Süleymanpaşa belediye meclisi üyesi Veysel Kaplan ile Barbaros Mahallesi Muhtarı Şerafettin Civan Süleymanpaşa Müftülüğü’ne başvurdu. Kaplan ve Civan, hoca ve veteriner ücreti olarak 580 TL ücret talep edilmesi üzerine dilekçe verdikleri konudan vazgeçti.Muhtar Civan, kurban kesimi yapanlardan para toplayamayacağını belirterek başvurusundan vazgeçti.  Civan “Bu konuyla ilgili görüştüğüm Recai Oğuz isimli vatandaş müftülüğe gelerek 580 TL para yatırdı. Barbaros eski belediyesi tarafından futbol sahası yanında yıllardır Kurban kesim yeri olarak kullanılan yerde kesim için beton zemin yıkama için su imkanı mevcut. Süleymanpaşa Belediyesi’nden gelen kepçe ile 3 metre derinliğinde iki çukur açılarak kesim yeri hazırlıklar tamamlandı” dedi.

 

VALİLİĞE ŞİKAYET EDECEĞİZ

Birinci günü kesim yapanlardan Recai Oğuz tarafından 9 büyük baş hayvan kesimi yapan kişilerden 60’ar lira toplamda 540 TL toplandığı belirtildi. Kendisine ceza kesilen Civan; “Bütün kurbanlar kesildikten sonra ikinci gün gelen denetim ekibinden bir kişinin kazılan çukurların 3 metre olmasına rağmen geçmiş belediye zamanında toprağın 20 cm yukarısında olan bir borunun dere bağlantısını görerek hakkımızda işlem yapması sebebiyle Tekirdağ Valiliğine şikayet edeceğiz” dedi.

 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10