Bayramı coşku ile kutladık

Kurban Bayramı tüm ülkemizde olduğu gibi Çerkezköy'de de mutlu bir şekilde kutlandı.

Çerkezköy 7.10.2014 18:15:00 0
Bayramı coşku ile kutladık

CAMİLERE AKIN ETTİ

Cumartesi günü, günün ilk ışıkları ile birlikte genci yaşlısı müminler Bayram Namazı’nı kılmak için camilere akın etti. Sabahın erken saatlerinde camileri dolduran müminler, Bayram Namazı’nı huşu içerisinde eda etti. Camilerin içerisinde yer bulamayanlar da camilerin çevresine serdikleri seccadelerde namazlarını kıldı.

 

KURBAN İBADETLERİNİ YERİNE GETİRDİLER

Vatandaşlar Bayram namazının ardından, küskünlerin barıştığı, dargınlıkların sona erdiği dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramının vecibesini yerine getirmek için kurbanlıklarının başına geçti. Bazıları kurbanlıklarını Çerkezköy Mezbahanesi’nde kestirirken, bazıları belediyenin belirlediği alanlarda kurbanlarını kesti. Öte yandan Çerkezköy Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından görevlendirilen üç din görevlisi ise Mezbahanede kesim öncesi dua etti. 

 

KURBAN PAZARINA AKIN ETTİLER

Kurban Bayramı’nın en hareketli anları Çerkezköy Belediyesi Kurbanlık Satış Alanı’nda yaşandı. Bayram boyunca kurban satışları devam etti. Kurban kesimini ikinci güne bırakan vatandaşlar kurbanlık almak için pazarlara akın etti. Vatandaşlar, Çerkezköy Belediyesi'nin kurduğu kurbanlık satış yerine gelerek satıcılarla pazarlığa tutuştu. Hayvan satıcıları ellerinde kalan son kurbanlıkları satmak için alıcılarla uzun süren pazarlıklar yaptı. Kurban pazarında bayrama malları kalan esnaf ise fiyatları biraz daha aşağıya çekti.

 

MEZARLARDA ZİYARET EDİLDİ

Her bayram olduğu gibi bu bayram da mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Yakınlarının mezarına giden ve ilk olarak mezarlıkları temizleyen vatandaşlar ardından ise, Kur’an-ı Kerim okudu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10