Suiçmez: Ülke ekonomisine zarar veriyor

Hayvanlarda döl tutma sıkıntısı yaşandığını ifade eden Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, "Hayvanlarda döl tutma sıkıntÄ?

Bölgede Gündem 9.10.2014 12:40:00 0
Suiçmez: Ülke ekonomisine zarar veriyor

DOSYA HAZIRLATACAĞIZ

Çalışmalarla sorunun nedenlerine ulaşarak üreticilere eğitimler vermek istediklerini belirten Suiçmez “Son iki yılda hayvanların döl tutma anlamında bir sıkıntı yaşadığını gözlemledik. Hem üreticilerden gelen bir takım şikayetler var, hem de bizim tespitlerimiz var. Birkaç gün önce Tarım İl Müdürlüğümüze ricada bulanarak, hem de kendi departmanımızda çalışan arkadaşlarımıza talimat vererek, bir çalışma başlattık. Öncelikle konuyla ilgili bir dosya hazırlatacağız” dedi.

 

ALTYAPI HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ

Bu döl tutma oranlarının rakamsal olarak nerelerde ve bunların üretime yönelik kayıpları ne boyutta  olduğunu tespit edeceklerini ifade eden Suiçmez “Bu tespitlerden sonra önümüzdeki aylarda bir girişimimiz olacak, bunların altyapı hazırlıklarını yapıyoruz. Trakya Üniversitesi'nden de bilimsel olarak destek isteyeceğiz. Önce verileri elimize almak istiyoruz. Tarım İl Müdürlüğü Trakya Üniversitesi, Süt Üreticileri Birliği ve Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak burada yaşanan aksaklığa yönelik bir çalışma başlatacağız” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10