Maden ocaklarını sektörün uzmanları denetleyecek

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin, oluşturulan işletme gözetim birimiyle birlikte maden ocaklarını 4 farklı başlık altında denetleyeceği ifade edildi.

Bölgede Gündem 9.10.2014 14:28:00 0
Maden ocaklarını sektörün uzmanları denetleyecek

ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği yetkilileri ocakları önce kendilerinin denetleyeceğini, eksikleri ve yanlışları saptayacaklarını, ardından gerekli düzenlemelerin yapılması için işletmelere destek vereceklerini ifade etti. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde bulunan maden ve mermer ocaklarının Avrupa Birliği standartlarının da üstünde normlarla üretim yaptıklarını belirten yetkililer “Çıtayı daha da yükselteceğiz” dedi. 

 

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ DE SUNULACAK

Mayıs 2014’ten itibaren MADSİAD üyesi maden ve mermer ocaklarının, Çevre Güvenliği ve Temizliği, Atık Su Yönetimi, İş ve İşçi Sağlığı veya Güvenliği, Emisyon standartları ve nakliye ilkeleri gibi 4 farklı kategoride denetleneceğini ifade eden yetkililer “Bağımsız mühendisler tarafından yapılan denetimler kapsamlı bir raporla işletme sahiplerine sunulacak. Görülen yanlışların ya da hatalı uygulamaların en kısa zamanda çözüme kavuşturulması istenecek. Aynı zamanda gerekli görülen düzenlemeler için ücretsiz danışmanlık hizmeti de sunulacak” dedi.

 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10