Karaidemir Barajı 37 milyon metreküp su ile sezonu kapattı

Malkara S.S. Karaidemir Baraj Sahası Köyleri Sulama Kooperatifi Başkanı Ramis Seyrel, "Karaidemir Barajı'nda 30 milyon metreküp civarında su bulunuyor" dedi.

Malkara 13.10.2014 10:06:00 0
Karaidemir Barajı 37 milyon metreküp su ile sezonu kapattı

AZALMA TESPİT EDİLDİ

Seyrel, Malkara ve Hayrabolu baraj sulama sahasında 37 milyon metreküp su ile sezonu kapattıklarını ifade ederek “Çiftçi yıllardır tarlalarında çeltik sulaması amacıyla su ihtiyacını önemli açıdan kullanıyor. Kent sakinlerinin piknik yapmak için uğrak yerlerinden biri olan Karaidemir Barajı’nda kuraklık yüzünü gösterdi. Böyle devam ederse çeltik hasadının tehlikeye girdiğini söyleyebilirim. Yapıldığı yıllardan itibaren dönem içinde barajın en düşük su seviyesi altına düştüğünü hemen hemen bu yıl gördük. Bu yıl yağışların da az olması nedeniyle çevre köylüler tarafından sulama amaçlı kullanılan barajda azalma tespit edildi” dedi.

 

OTLAR BİLE KURUMAYA BAŞLADI

Geçtiğimiz kış ayında kar yağışının yetersiz olması ve beklenen yağmurların zamanında yağmamasının su seviyesinin azalmasına neden olduğunu ifade eden Seyrel “Barajın çekilmesiyle de su altında bulunan ağaçlar gün yüzüne çıktı. Ayrıca balıkçıkların ağaçlara takılmış ağları, suya atılmış şişeler ve taşlar da belirgin şekilde ortaya çıktı. Suların çekilmesiyle de ortaya çıkan otlar bile kurumaya başladı” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10