Avukatlar yeni başkanlarını seçti

Tekirdağ Barosu'nun Olağan Genel Kurul Toplantısı Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Tekirdağ 13.10.2014 10:37:00 0
Avukatlar yeni başkanlarını seçti

BAĞIMSIZLIĞIN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİSİ

Tekirdağ Barosu’nun Olağan Genel Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, avukatlık mesleğinin, yargı bağımsızlığının en temel taşlarından biri olduğunu belirtti.  Yargının gerçek anlamda bağımsızlığının en temel şartının, hatta olmazsa olmazının  savunma olduğunu dile getiren Albayrak “Temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi hak arama özgürlüğüdür. Hak arama özgürlüğü de bireylerce avukatlarımız aracılığıyla kullanılmaktadır. Savunma mekanizmasının değerli temsilcileri olan avukatlarımız yaptıkları bu kutsal görev ile birlikte büyük bir sorumlulukta taşımaktadırlar” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

Tekirdağ Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nun avukatlar başta olmak üzere adalet ve yargının tüm temsilcilerine hayırlı olmasını temenni eden Albayrak “Genel Kurulda başkanlık için yarışacak tüm adaylarımıza da yapılacak seçimlerde başarılar diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Tekirdağ Milletvekili Av. Emre Köprülü de bir konuşma yaparak görüşlerini belirtti. Konuşmaların ardından faaliyet raporları, disiplin kurulu raporları ve denetleme kurulu raporları okunarak oylandı ve Nevzat Teker başkanlığındaki baro yönetimi ibra edildi.  

 

YENİ BAŞKAN HURİYE ALTAY EROL OLDU

Tekirdağ Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen Baro Başkanlığı seçiminde kullanılan oylara göre Tekirdağ Baro Başkanlığının yeni başkanı 272 oy alan Huriye Altay Erol oldu. Tekirdağ Belediye Kültür merkezinde sabah erken saatlerden bu yana süren Baro başkanlığı seçimi sona erdi. 483 oyun kullanıldığı seçimde 5 geçersiz oy olurken 478 oy geçerli sayıldı. Oyların açılmasının ardından sonuçlar ortaya çıktı. Baro Başkanlığını 272 oy alan Çorlu’dan aday olan Huriye Altay Erol kazanırken, Tekirdağ Barosu’nun yönetiminde bulunan ve bu dönem Baro başkanlığına aday olan Ali Gümüş 150 oyda kaldı. Çerkezköy’den aday olan Hasan Öztürk ise sadece 56 oy aldı.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10