Albayrak: İçme suyundaki sorunu ortadan kaldıracağız

Muratlı'ya bağlı Arzulu Mahallesi'nin içme sularında normalin üstünde çıkan arsenik oranı ile ilgili sorunun çözülmesi için TESKİ çalışma başlattı.

Muratlı 13.10.2014 10:43:00 0
Albayrak: İçme suyundaki sorunu ortadan kaldıracağız

“HAREKETE GEÇTİK”

Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İçme sularındaki arsenik oranının yüksek çıkması ile ilgili hemen harekete geçtik. Yapılacak çalışma ile sorunu tamamen ortadan kaldıracağız” dedi. 

 

ARTIK RAHATLIKLA SULARINI İÇEBİLECEKLER

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da yapılacak çalışma ile ilgili teknik detaylar hakkında bilgi verdi. Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan içme suyu tahlillerinde 5 mahallede arsenik oranının normalin üzerinde çıktığını ifade eden Orta “Yaptığımız çalışmalarla 4 mahallemizde bu sorunu çözdük. Şimdi Arzulu Mahallemizdeyiz. Burada mevcut içme suyu hattını iptal ederek İnanlı’dan 4 kilometrelik yeni hat döşüyoruz. İki günlük çalışmanın ardından hattımız tamamlanacak ve Arzulu Köyü sakinlerimiz de artık rahatlıkla sularını içebilecekler” dedi.

 

2 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Törende içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmaları başlatıldı. Şebeke hattındaki çalışmaları yakından takip eden Başkan Albayrak “2 gün içinde çalışmalar tamamlanacak ve Arzulu’nun içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkacak” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10