Kadınlara ücretsiz kanser taraması

Süleymanpaşa Belediyesi ile Süleymanpaşa Toplum Sağlığı Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında kadınlara hem kanser taraması yapılıyor hem de tarama eğitimi v

Süleymanpaşa 19.10.2014 12:41:00 0
Kadınlara ücretsiz kanser taraması

KANSER TARAMASI YAPILDI

Projenin ikinci durağı Kayı Mahallesi oldu. Süleymanpaşa Belediyesi’nin aracı ile alınan kadınlara Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi’nde kanser  taraması yapıldı. Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yücel Ayaz, KETEM sorumlusu Dr. Hakan Küçük ve Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktorları Gökhan Gözde ve Ayten Cesur’un birlikte yürüttüğü çalışmalarda, Kayı mahallesinden gelen kadınlara bilgilendirme yapıldı ve bilgilendirmenin ardından KETEM’de kontroller yapıldı.

 

73 MAHALLEYİ DE KAPSIYOR

KETEM sorumlusu Dr. Hakan Küçük “Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kurumumuza bağlı KETEM ve Aile Sağlığı Merkezlerinde 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması, smear testi, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması Mamografi testleri yapıyoruz” dedi.  Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkililer de “Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi Süleymanpaşa ilçe sınırları içindeki 73 mahallede yaşayan 40-69 yaş arası kadınları kapsıyor. Kontroller devam edecek” dedi.

 

 

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10