"Çocuklarınız üniversiteyi kazansın, biz okutalım"

İlk mahalle ziyaretini geçtiğimiz hafta, Büyükşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne dönüştürülen Uzunhacı'ya yapan kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dün d

Çerkezköy 20.10.2014 16:40:00 0

KARAAĞAÇ’I DA ZİYARET ETTİ

Uzunhacı’da vatandaşlarla sohbet eden, şehit annesi Nefise Ünal ile köyün en yaşlısı olan 96 yaşındaki Adil Kırlar'ı evlerinde ziyaret eden Kaymakam Gürbüz, dün da Karaağaçlıların sorunlarını dinledi. Saat 13.30’da Karaağaç Mahallesi’ne giden kaymakam Gürbüz, ilk olarak Karaağaç Mahallesi Muhtarlığı’nı ziyaret etti. Kaymakam Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Karaağaç Belediyesi Eski Meclis Üyesi Çetin Özhan ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ

Muhtarlık binasında yürütülen ‘Bir derde derman olalım’ projesinden çok etkilendiğini ifade eden Gürbüz, proje ile ilgili bilgiler aldı. Kaymakam Gürbüz’e projeyi anlatan Muhtar Özgür Cengiz “Vatandaşların kullanmadığı kıyafet ve eşyaları ihtiyaç sahiplerine veriliyor” dedi. İhtiyaç sahibi ailelerin hem kendilerine hem de çocuklarına göre kıyafetler bulabildiğini ifade eden Cengiz kendilerine ulaştırılan beyaz eşya ve mobilya türü yardımları da yine ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

 

 

KARAAĞAÇ’A ÖNEM VERİYORUZ

Daha önce Karaağaç Belediye Hizmet Binası olarak kullanılan binada vatandaşlarla buluşan Gürbüz, “Kapaklı’nın, ilçe merkezi dışındaki en büyük mahallesi Karaağaç Mahallesi” dedi. Karaağaç’a çok önem verdiklerini söyleyen Gürbüz, Uzunhacı’nın ardından ikinci mahalle ziyaretini de Karaağaç’a gerçekleştirdiklerini belirtti.  Kaymakam Gürbüz, Karaağaç Mahallesi’nde kamu kurum ve kuruluşu olarak okul, sağlık ocağı ve jandarma komutanlığı dışında bir yer olmadığını ifade ederek, öncelikli isteğinin vatandaşların bu kurumlarda güven içinde ve güler yüzle hizmet alması olduğunu söyledi.

 

TALİ YOL ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Karaağaç’ın belde iken mahalle olduğunu söyleyen Gürbüz, bu nedenle Karaağaç’ta kamu hizmeti adına talebin çok olacağını dile getirdi. Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar da, Karaağaç Belediyesi eski hizmet binasının Kapaklı Belediyesi İrtibat Bürosu olarak kullanılacağını söyledi. Burada sürekli bir başkan vekilinin bulunacağını söyleyen Kenar “Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da Karaağaç’ı, itfaiye araçlarının toplanma merkezi olarak belirledi. Tüm bunların yanında toplu taşıma adına iki hat oluşturuldu” diyerek Kapaklı-Karaağaç arasında tali yol çalışmalarına da başlandığını belirtti.

 

ÖNERİMİZE SICAK BAKMADI

Başkan Vekili Kemal Kenar, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün yeni Kapaklı Devlet Hastanesi için belediyeden yer talebinde bulunduğunu, bunun için orman alanının hemen yanında 31 dekarlık yer oluşturarak kendilerine tahsis ettiklerini belirtti. Karaağaç Belediyesi Eski Meclis Üyesi Çetin Özhan da hastanenin, yeni Kapaklı sınırlarının tam ortasına yapılması gerektiğini belirtti. Bunun için belediyeye Karaağaç sınırları içinde tam da ilçe merkezinde olacak şekilde bir yer önerisinde bulunduklarını söyleyen Çetin, Kapaklı Eski kaymakamının bu öneriye sıcak bakmadığını ifade etti. Karaağaç Mahallesi sakinlerinin isteklerini dinleyen Kaymakam Gürbüz de lise talebi ile ilgili de konuştu. Karaağaç belde iken lise ile ilgili yapılan başvuruların kabul edilmesinin zor olduğunu, fakat artık Kapaklı’nın bir mahallesi olduğu için bu talebe daha sıcak bakılabileceğini söyleyen Gürbüz, Karaağaç’a bir endüstri meslek lisesi yapılabilmesi adına Kapaklı Kaymakamlığı olarak ellerlinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

 

GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİM

Velilere “Ne olursa olsun çocuklarınızı üniversite okumaya yönlendirin” tavsiyesinde de bulunan Gürbüz, devletin üniversite öğrencilerine destek olduğunu, çocuklar üniversite kazanırsa kendisinin de kaymakam olarak gereken tüm desteği vereceğini söyledi. Gürbüz, bölgedeki fabrikaların bahçe duvarlarında vasıflı vasıfsız iş ilanlarının olduğunu da dile getirerek “Bunun Türkiye’de başka bir örneği daha yok. Bölgemizde işsizlik oranı oldukça düşük. İşsiz olanlar da iş beğenmeyenlerdir diye tahmin ediyorum. Çocuklarınıza üniversite okutacaksanız, iş imkanı yüksek olan bölümleri okumaları yönünde yönlendirici olun” dedi.

 

NEREYE YAPILACAĞINA BİZ KARAR VERİRİZ

Mahalle sakinlerinden İbrahim Şimşek’in neden Karaağaç’a kamu kurumu yapılmadığını sorması üzerine konuşan Muhtar Özgür Cengiz, Kapaklı Belediyesi’nin yapmayı planladığı projeleri incelediğini, tüm projelerin ilçe merkezinde yapılmasının planlandığını ifade etti. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de hangi devlet kurumunun nereye yapılacağına bir başkasının değil, ilçe kaymakamı olarak kendisinin ben karar vereceğini söyledi.

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10