Belediye 7,8 milyon TL'lik alacağını yapılandıracak

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Kapaklı Belediyesi, 7 milyon 864 bin liralık alacağını yapılandıracak.

Çerkezköy 21.10.2014 10:40:00 0
Belediye 7,8 milyon TL

BELEDİYEYE BAŞVURMALARI GEREKİYOR

Yapılandırma ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Torba Yasa kapsamında vatandaşlara tanınan yapılandırma hakkı için başvuruların 13 Ekim’de başladığını anımsattı. Bu yapılandırma imkanından faydalanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık’a kadar Kapaklı Belediyesi’ne dilekçe ile başvurması gerektiğini söyleyen Başkan Mandalı “Kapaklı Belediyesi’nin yeniden yapılandırılacak toplam 7 milyon 864 bin TL alacağı var” dedi.

 

30 NİSAN’A KADAR OLAN BORÇLARI KAPSIYOR

Torba Yasası kapsamında kamu alacaklarının yapılandırılması gibi bazı köklü değişiklik içerirken, yasa ile belediyeye borcu olan mükelleflere 6 ile 18 arasında değişen çeşitli taksitlerle ödeme kolaylığı sunulduğunu ifade eden Mandalı “30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve Reklam vergisi, idari para cezaları gibi alacaklarını ödemeyen vatandaşlar 1 Aralık’a kadar yazılı dilekçe ile Kapaklı Belediyesi’ne müracaatta bulunabilirler. Yapılandırma kolaylığından yararlanmak isteyen vatandaşlar borçlarını ister peşin ve isterlerse katsayı oranına göre 6, 9, 12, 15 ve 18 taksitte ödeyebilecekler” dedi.

 

GECİKME ZAMMI UYGULANMAYACAK

Peşin ödemelerde gecikme zammı alınmayacağını ifade eden Mandalı “Borçların taksitlendirilmesi halinde ise Tefe-Tüfe oranında cüzi oranda gecikme zammı uygulanacak. 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmemiş olan su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, idari para cezaları gibi alacakların 2 ay içerisinde Kapaklı Belediyesi’ne, en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar yazılı müracaat etmek kaydıyla peşin ve yahut taksitler halinde ödeme kolaylığı sağlandı. Belirtilen süre içerisinde borç yapılandırma amacıyla Kapaklı Belediyesi’ne başvurulmaması halinde borçlular hakkında icra takibi başlatılacak” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10