Eğitim Kampüsü Alanına okul yapımı için hayırseverlere çağrıda bulunan Kaymakam Kubilay:

Kampüs için ilk kazmayı vurmak istiyoruz

Çerkezköy 22.10.2014 18:19:00 0
Eğitim Kampüsü Alanına okul yapımı için hayırseverlere çağrıda bulunan Kaymakam Kubilay:

YOĞUN ÇABA SARF ETTİK

Dün saat 10.00’da Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz katıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Eğitim Kampüsünün bir an önce başlatılması için yoğun bir çalışma yaptık” diyerek hayırsever vatandaşların, sanayicilerin ve iş adamlarının kampüse okul yapmaları için çağrıda bulundu.

 

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

15 Ağustos itibari ile Çerkezköy’e kazandırılacak olan Eğitim Kampüsü Projesini hayata geçirmek için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kubilay “Bizim önceliğimiz eğitim. Ambardere mevkiinde yapılacak olan Eğitim Kampüsü yerimiz 133.5 dönüm” dedi. Hazine alanı olan bu yerin Milli Eğitim’e tahsisinin yapıldığını söyleyen Kubilay “Çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz ve onların geleceği için en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

2 YIL İÇİNDE KAZMA VURULMALI

Eğitim Kampüsünün bacasız sanayi olarak adlandırdıklarını ve bu eğitim kampüsünün ilçeye önemli bir anlam katacağını dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Bu konuda tüm Çerkezköy halkımızın buna dikkatini çekmek istiyoruz. Bu tesise iki yıl içinde okul yapılması durumunda süre verildi. Eğer iki yıl içinde buraya okul için kazma vurulmazsa bugüne kadar yapılan tüm girişimler sil baştan tekrarlanacak ve bu da büyük bir zaman kaybı olacak” dedi.

 

15 AY SÜREMİZ VAR

Buraya en kısa zamanda bir okul yapılması gerektiğini belirten Kubilay “Süremiz Şubat’ta başladı ve önümüzde 15 aylık bir süremiz var” dedi. Bu Eğitim kampüsü bölgesine bir okul inşaatı başlarsa sürenin duracağını ifade eden Kubilay, hayırsever iş adamlarının bölgede okul yapması çağrısında bulundu. Kubilay, Çerkezköy’e Eğitim Kampüsü kurulması için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirerek “Kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak kampüs kurulması için büyük emek harcadık. Çeşitli komisyonlardan tahsisler çıkartarak yaptırdık. Çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuyla çalıştık” dedi. Hayırsever bir vatandaşın okul için destek vermesini arzuladıklarını ifade eden Kubilay, bu bölgeye okulu ilk önce yaptıracak olanın da tarihe geçeceğini söyledi.

 

FEVZİPAŞA’DA TEKLİ EĞİTİM

Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün nüfusunun sürekli arttığını, buna paralel olarak öğrenci sayısının da arttığını söyleyen Kubilay, “İlçemizde son 10 yıla baktığımızda bu süre zarfında öğrenci sayımızda çok büyük artışlar oldu. Geçen yıl ilçe merkezinde 25 bin olan öğrenci sayısı bu yıl 27 bin 600’e yükseldi” dedi. Öğrenci sayısının her yıl arttığına dikkat çeken Kubilay “İlçemizde her yıl 2-3 yeni okula ihtiyaç var. Öğrenci sayımızdaki artışı hesaplayarak Fevzipaşa İlk Okulumuzu tekli eğitime geçiriyoruz.Bu da önemli bir gelişme” dedi.

 

31 OCAK 2016’DA SONA ERECEK

Eğitim Kampüsü ile ilçede tarihi bir adım atılacağına inandığını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu konu Çerkezköy’ün geleceğiyle ilgili olduğu için biz bir an önce bu alana okul yapımının başlamasını istiyoruz” dedi. Bu konunun Çerkezköy’ün en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu söyleyen Kubilay, bu zamana kadar eğitime katkıda bulunan ve önümüzdeki süreçte katkı verecek olan herkese de teşekkür etti. Bu projeye hayırsever vatandaşların duyarlılık göstereceğine inandığını dile getiren Kubilay, sürenin 31 Ocak 2016’da sona ereceğini, bu nedenle bu tarihe kadar bir okul inşaatının başlamazı gerektiğini ifade etti. Kubilay, kampüse okul yapımı için önümüzdeki günlerde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ve ardından da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle görüşmeler yapacağını da söyledi. Toplantıda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz da Kampüs Projesi ile ilgili sunum yaptı.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10