Trakya'nın değerleri Antalya'da görücüye çıktı

Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) bu yıl 5.'si açıldı. Antalya'da açılan fuara 62 il ve KKTC'den 325 katılımcı, 113 stantta katıldı. Trakya'yı oluşturan Edirne Kırkl

Bölgede Gündem 23.10.2014 11:37:00 0
Trakya

5.’Sİ DÜZENLENDİ

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile düzenlediği 5'inci Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Ticaret ve sanayi odası başkanları, ticaret borsası başkanları, katılımcılar ve Antalyalılar katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır YÖREX'ten önce internete girdiğiniz zaman elle sayılabilecek kadar yöresel ürünlerle ilgili satış organizasyonu olduğunu belirtti.

 

TÜRKİYE YETERİNCE YARARLANAMIYOR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yöresel ürünlerin dünyada yüz milyar dolarlık bir ekonomi oluşturduğuna dikkat çekerek “Türkiye bundan yeterince yararlanamıyor” dedi. Fuarın açılışını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da yöresel ürünlerin ekonomik bir değer ifade etmesi bakımından önemli olduğunu ifade etti.

 

KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ

Dünyanın çok az yerinde Türkiye’deki kadar çeşitlilik olduğunu söyleyen Yılmaz “Burası çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyadır. Bu zenginliğin ekonomik değere dönüştürülmesi gerekir. Bu fuarların kültürel mirasımızın tanınması ve yaşatılması adına da çok değerli olduğunu da düşünüyorum. Bir taraftan da tarih ve kültürle olan bağımızı koparmamız lazım ve bu ürünler vasıtasıyla gelecek nesillere kültürümüzü aktarmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

TRAKYA’NIN DEĞERLERİ

22-26 Ekim  tarihleri arasında yapılan fuara Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda katılan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odaları da Trakya’yı en iyi şekilde temsil ediyorlar. Toplam 20 firmanın il ticaret ve sanayi odaları çatısında katıldığı fuarda Tekirdağ köftesi, Kırklareli peyniri, Edirne peyniri, Keşan ve İpsala Pirinci, Hayrabolu Tatlısı, Peynir Helvası, Karacakılavuz dokumaları, Kırklareli Hardaliyesi, Edirne Mis Meyve Sabunu, Uzunköprü tahini, Edirne Badem Ezmesi, Çorlu Kahvesi, Edirne Hoşgüvar Kurabiyesi gibi Trakya’ya özgü değer ve tatlar görücüye çıktı.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10