"Bu görüntü Çerkezköy'e yakışmıyor"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile bir araya gelen TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Alpay Karaer ve TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Baş Mühendisi Taylan Gör

Çerkezköy 4.11.2014 16:58:00 0

 

EDİRNE’NİN 2 KATI YATIRIM YAPILDI

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün de katıldığı toplantıda konuşan TERDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Alpay Karaer, “Çerkezköy ve Kapaklı yılda yaklaşık yüzde 9.5 göç alıyor. Bu göç nedeniyle enerji ve yapılan yatırımlar yetersiz kalıyor” dedi. Bu konunun çözümü için yeni bir proje hazırlayarak bakanlığa sunduklarını ifade eden Karaer “Çerkezköy’e 2014 yılında Edirne iline yapılan yatırımın 2 katı yatırım yapıldı” dedi. Çerkezköy’ün Türkiye ortalamasının çok üstünde göç aldığını ifade eden Karaer, “Bu büyüme ile birlikte abone sayısı da devamlı artıyor. Yeni yatırımların yapılarak devreye sokulması gerekiyor” dedi.

 

SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK

 

Organize Sanayi Bölgesi hattından beslenen Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’ni OSB’den ayırdıklarını ve yakında Kızılpınar ve Veliköy’ü de ayırarak sıkıntıyı çözeceklerini ifade eden TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Alpay Karaer “TREDAŞ olarak bölgenin elektrik sıkıntılarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu konuda önemli bir mesafe kat ettik. 2015 yılı yatırımlarıyla birlikte Çerkezköy ilçe merkezi başta olmak üzere Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde sıkıntının çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

 

18 BİN METRE KABLO ALINDI

 

TREDAŞ’ın 2015 yılı içinde Çerkezköy’e 10 milyon TL’lik yatırım yapacağını ifade eden Karaer “2014 yılında sadece Çerkezköy için 18 bin metre kablo almışız. Bu da büyük bir yatırımdır. Devamlı olarak hatlar yenileniyor” dedi. Trakya’da en çok yatırım yapılan yerin Çerkezköy olduğunu söyleyen “Önümüzdeki yıllarda nüfus artışları göz önüne alınarak yatırım yapmayı planlıyoruz. 2015 yılı yatırımı için sunduğumuz yatırımımız kısa süre içinde netlik kazanacak” diye konuştu.

 

ÇÖZÜLMEZSE SIKINTI DAHA DA BÜYÜYECEK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da en büyük sıkıntının Veliköy ve Kızılpınar Mahallelerinde olduğunu ifade etti. Bu iki mahallede sık sık elektriklerin kesilmesinden dolayı vatandaşların zor durumda kaldığını söyleyen Akay “Belediye olarak öncelikle bu mahallelerimizin sıkıntılarının çözülmesini istiyoruz” dedi. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Akay, “Bu mahallelerimizi bir an önce rahatlatacak çalışmalara öncelik verilsin. Yatırımlar öncelikle yapılmazsa önümüzdeki yıl sıkıntı çok daha büyüyecek ve çözümü de zorlaşacak” dedi.

 

BU GÖRÜNTÜ ÇERKEZKÖY’E YAKIŞMIYOR

 

Çerkezköy’ün dört bir yanından ilçe giriş ve çıkışlarında elektrik lambalarının olmadığını da dile getiren Akay, “Çerkezköy’e gece nereden girerseniz girin karanlık. Hiçbir giriş ve çıkışında ışık yok. Gece şehre girdiğinizi hissettiren ışık göremiyorsunuz. Şehrin giriş ve çıkışları ışıl ışıl olmalı” dedi. Giriş çıkışların karanlık olmasının Çerkezköy’e yakışmadığını ifade eden Akay “Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şeyler var ise dağıtım şirketinin bu konudaki çalışmalarını beklemeden biz yapalım” diyerek bu sorunun kısa zamanda çözülmesini istedi.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10