Madde bağımlılığına tiyatro ile dikkat çekecekler

Madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla 14 Kasım Cuma günü saat 19.30'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde Çerkezköy Belediyesi'nin organizasyonu ile "Çetin Ceviz"

Çerkezköy 6.11.2014 16:04:00 0
Madde bağımlılığına tiyatro ile dikkat çekecekler

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Abdullah Şahin’in Nokta Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan oyun için hazırlıkların devam ettiğini belirten yetkililer “Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, folklor, el sanatları ve tiyatroya kadar tüm kültürel alanlarda faaliyetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi. Tiyatrocu Abdullah Şahin’in yönetmenliğini yaptığı ve Ömer Leventoğlu’nun yazdığı ‘Çifte Ceviz’ adlı tiyatro oyununda Beyza Alsancak, Şerif Şahinler, Tunya Avedisyon, Güneş Bilir, Enver Akbaş ve Emel Demirhan rol alacak. Yetkililer oyunda gelecek nesillerin madde bağımlılığına karşı kurtarılması, madde bağımlılığı ile mücadele ve madde bağımlılığından kurtulmanın yollarının anlatılacağını ifade etti.

 

BİR DAHA ÖYLE BİR BAŞBAKAN GÖRÜLMEDİ

Dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in madenci kıyafeti giyerek kurtarma çalışmalarına destek olduğu belirtilen açıklamada “4 gün o madende sıradan işçilerin yanında gönüllü olarak çalıştı. Çalışma bittikten sonra madende kaldığı 4 günü mazeret izni olarak gösterip maaşından düşürttü. Türkiye bir daha o kadar ‘uzun’ bir başbakan görmedi” ifadelerine yer verildi.

 

HALKÇILIK O’NUN YAŞAM BİÇİMİYDİ

Bülent Ecevit’in her platformda savunduğu esasların başında halkçılık ve işçi haklarının geldiğini belirterek Türk siyasi tarihinde değişik alanlarda vermiş olduğu mücadelenin, O’nu bugünlere unutulmaz bir lider olarak taşıdığını belirten CHP’liler “Halkçılık O’nun yaşam biçimiydi. Halkın desteği alınmadan lider olunmayacağını her defasında anlatan büyük bir siyaset ustasıydı. Sendikalar konusunda vermiş olduğu mücadele nedeniyle Türk halkı O’nu işçi babası olarak bağrına bastı. 3.genel başkanımız, başbakanımız, halkın Karaoğlan’ı Bülent Ecevit’i saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10