Berberlerin sıkıntıları ve taleplerini dinlediler

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Ali Bozdağ ilçedeki berber esnafının sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Çerkezköy 9.11.2014 20:13:00 0
Berberlerin sıkıntıları ve taleplerini dinlediler

PROBLEMLER KONUŞULDU

Dün saat 11:00’da Cafe Boss’ta düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ile Çerkezköy’de faaliyet gösteren berber esnafı katıldı. Berber esnafının sorunlarını paylaşmak için bir arada olduklarını kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “Berber esnafımızın fiyat tarifesi, Pazar günü sıkıntısı ve kayıt dışı problemi bulunuyor. Berber esnafımız gelip bana benim iş yerimde tıraş olmadın diyemez” dedi.

“HERKES HAK ETTİĞİ ÜCRETİ ALSIN”

Fiyat konusuna üzüldüğünü kaydeden Bozdağ “Sizler müşterilerle en yakın temas içinde bulunan esnafsınız. Fiyat tarifesi ne ise müşterilerden bunu talep etme hakkınız var. Bir esnaf 10 TL’ye tıraş ederken diğeri 25 TL’ye tıraş etmemelidir. Bu yaptığınız tamamen birbirinizi ezmektir. O yüzden herkes hak ettiği ücreti alsın. Fiyat listelerini çok kolay almıyoruz. Bir arkadaşımızın ‘Tarifeyi beğenmeyen köyde berberlik yapsın” sözüne katılıyorum. Kapaklı’da bütün berberler kapalı ve herkes fiyatını alıyor. Onlarla ilgili hiçbir problemimiz yok” dedi.

 

 

BAŞKANDAN TALEPTE BULUNDULAR

Berber esnafının “Pazar günü açma ile ilgili caydırıcı cezalar uygulansın” talebi ile ilgili de konuşan Bozdağ “Biz oda olarak bununla ilgili bir şey yapamıyoruz. Denetim gücü ve ceza işlemleri belediyenindir” dedi. Berber esnafı toplantıya katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan konu ile ilgili Belediyenin ne yaptırımı varsa yapılmasını talep etti.

“VERİLEN BİR KARARDIR”

Esnafın sıkıntılarını bildiğini söyleyen Akay da “Pazar günleri berberlerin kapalı olması Berberler Federasyonun almış olduğu karar olup Danıştay’dan onaylanmadan çıkan bir karardır. Bunun ardından Pazar günleri berberlerin kapalı olması tamamen prensip olarak yapılan uygulamadır. Pazar günü dükkanını açan birine yasal olarak hiçbir yaptırım uygulanamaz, fakat yapılacak olan oylamadan çıkan sonuca göre biz de belediye olarak kanunlar çerçevesinde yapılması gereken ne varsa tüm her şeyi yaparız” dedi.

PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK

Toplantıda Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ pazar günü işyerlerinin kapalı olmasını isteyenler ve istemeyenlerin görüşlerini aldı. Çoğunluk kapalı olması yönünde oy kullanırken, berberlerin sadece Pazar günleri damat tıraşlarında açık kalacağı açıklandı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10