Alman öğrenciler Malkara'da

Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çakal ile mesleki eğitim görüp staj uygulaması kapsamında Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde staj yapacak olan Alman öğrenciler Milena Schmibthe, Frewke

Malkara 11.11.2014 11:09:00 0
Alman öğrenciler Malkara

UYGULAMA DERSLERİNE KATILACAKLAR

Projede Fransa, Macaristan, İngiltere, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Norveç, Avusturya ve Türkiye'nin bulunduğu dokuz ülkenin olduğunu ve Türkiye'de ise Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliği yaptığını belirten Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çakal; “Erasmus Plus (+) projesi kapsamında çocuk gelişimi eğitimi alanında çocukların, gençlerin ve engellilerin yetiştirilmesi ile ilgili öğrenim gören üç öğrenci bir öğretmen gözetiminde Almanya'dan Malkara'ya geldi. Öğrenciler bizde dört hafta boyunca okul öncesi çağındaki çocuklarımızın uygulama sınıfında pratik eğitim yapacaklar. Uygulamalara katılıp bizim çocuk gelişimi eğitimi alanında öğrenim gören öğrencilerimiz ile birlikte sınıfta uygulama derslerine katılacaklar” dedi.

 

RAPOR HALİNE GETİRECEKLER

Almanya'dan gelen öğrencilerin burada yapmış oldukları çalışmaları rapor haline getirip ilgili yerlere sunacaklarını ve projeyi neticelendireceklerini ifade eden Çakal “Almanya'da basında duyurup,  internet sayfalarında yayınlayacaklar ve hazırladıkları raporları basarak doküman halinde bulundukları yerel çevreye dağıtarak aldıkları uygulama eğitiminin yaygınlaştırma çalışmasını yapacaklar. Bizim bundan sonraki aşamada Şubat ayında yeni bir proje başvurumuz olacak. Çocuk gelişimi eğitimi alanında öğrencilerimizi önümüzdeki sene aynı şehre göndermeyi düşünüyoruz. Bunun sözünü aldık.  Şuan itibariyle farklı bir projede giyim üretim teknolojisi alanında makine stajıyla ilgili Portekiz, Romanya ve Almanya'ya toplam 12 öğrenci göndereceğiz. Bizim öğrencilerimiz de bu ülkelerde iki hafta boyunca giyim üretim teknolojisinde onların kullandıkları makinelerle eğitim alacaklar. Bu bir teknoloji transferi olacak. Oralarda aldıkları bilgi becerileriyle çocuklarımız Malkara'ya dönecekler“ dedi.

 

KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNE DAVET ETTİ

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da proje hakkında bilgiler alarak, 14 Kasım Cuma akşamı Malkara'nın kurtuluşu dolayısıyla Malkara Belediyesi'nin düzenlediği Fener Alayına ve konserlere Alman misafirleri de davet etti. Malkara'da olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Alman öğrenciler, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim etti.

 

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10