Atatürk, sevdiği şarkı ve türkülerle anıldı

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 76.ölüm yıl dönümünde O'nu sevdiği şarkılarla andı.

Çerkezköy 11.11.2014 11:12:00 0
Atatürk, sevdiği şarkı ve türkülerle anıldı

ŞARKILARLA ANDILAR

Önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 19.38’de düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Gülhis Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ulusder Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Vahap Akay’ın Muğla’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan kayınpederi Orhan Çakır, CHP’liler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

EŞSİZ LİDER, BÜYÜK KOMUTAN

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Hasan Demir “Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserler ve insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonrada varlıklarını sürdürür. Yaşamını milletine adayan bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan, eşsiz bir lider ve büyük komutan olan Mustafa Kemal ender insanlardan biri, belki de en büyüğüdür” dedi.

 

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM

Atatürk’ün hem milli mücadelede, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye baktığını ve hep bu doğrultuda yürüdüğünü söyleyen Demir “Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş ve hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk'e saygının gereğinin bu olduğuna ve onun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik, alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek, onu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

İKİ MUSTAFA KEMAL VARDIR

Hasan Demir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İki Mustafa Kemal vardır. Biri, ben et ve kemik olan, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu ‘ben’ kelimesiyle ifade edemem; o ben değil, biz olandır. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

SAHNEYE ZEYBEK ÇIKTI

İlçe Başkanı Hasan Demir’in konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan slayt gösterimi sahnelendi. Sazda Nihat Bayraktar, mandolinde Hüseyin Yeğen, kemanda Namık Aydın, solist Fikret Puza ve Nihal Akkaya’nın yer aldığı ekip Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Solistlerin seslendirdiği “Ah bir Ataş ver” şarkısında Serhat Ayaz zeybek kıyafeti ile sahneye çıktı. Şarkı eşliğinde zeybek oynayan Serhat Ayaz, beğeni topladı.

 

 

MİLLİ MÜCADELENİN KAHRAMANI

Konserin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76'ncı yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetin 91'nci yıl dönümü kutladığımızı anımsatan Akay “Bir tarafta dağılmış, yenilgi kabul etmiş, topraklarının üzerine akbabalar gibi üşüşen bir imparatorluk ve yok edilmek istenen, yeni yeni haritada İç Anadolu'ya hapsedilmek istenen hasta denilen bir millet. Diğer tarafta ‘Milletin bağımsızlığını, milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyerek haritaları yırtıp atan Mustafa Kemal. Milletin azmine inanarak 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yola çıkarak milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı demeden bütün milleti arkasına alarak vatan ve toprak uğruna canlarını feda ederek, tırnaklarıyla kazıyarak kazanılmış Cumhuriyetin kurucusu, Milli Mücadelenin kahramanı, dünya tarihini baştan yazan lider, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kurtarıcısı. O’nun adı Mustafa Kemal” dedi.

 

ONUR VE GURUR DUYUYORUM

Atatürk’ün ‘en büyük ikinci eserim’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Akay “CHP olarak dün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında yürüyoruz” dedi. Akay, Andımız’da yer alan “Açtığın yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

İZMİR MARŞI’NI HEP BİRLİKTE SÖYLEDİLER

Vahap Akay konuşmasının ardından sanatçılara çiçek takdim etti. Konserin sonunda salondaki hep birlikte ayakta büyük bir coşkuyla İzmir Marşı’nı okudu.

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10