Belen'den üniversite için kanun teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi kurulması amacıyla kanun teklifi hazırlayarak meclise sundu.

Tekirdağ 11.11.2014 18:27:00 0
Belen

ÜNİVERSİTELERİN GELENEKSEL İŞLEVLERİ VAR

Bülent Belen, “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin gerekçesinde, üniversitelerin; teknolojik yenilikler yaratması, bilgi üretmesi ve bu bilgi ve deneyimlerini çevresine yayması, yaşam boyu eğitim programları, topluma hizmet uygulamaları sunması gibi geleneksel işlevlerinin bulunduğunu ifade ederek “Bu geleneksel işlevlerin yanı sıra üniversiteler, bulundukları şehir ve bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına doğrudan katkı sağlamaktadır” dedi.

İHTİYAÇ HAD SAFHAYA GELDİ

Çorlu’nun coğrafi konumu dolayısı ile Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olduğunu ve sürekli olarak artan nüfusu ile Trakya’nın en büyük şehri haline geldiğini ifade eden Belen “Dolayısı ile Trakya’nın merkezi Çorlu’da bir üniversitenin sağlayacağı araştırma, geliştirme, inovasyon, sosyal ve kültürel hizmetlere duyulan ihtiyaç had safhaya gelmiştir” dedi.

ÜLKEMİZE BÜYÜK YARARLAR SAĞLAYACAK

Kurulacak İleri Teknoloji Üniversitesi’nin Çorlu’ya, bölgedeki sanayiye, endüstriye nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağını dile getiren Belen “Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi bölgemize vizyon getirecek, yeni bir iklim kazandıracak ve getireceği yeniliklerle Çorlu’nun sosyal havasını değiştirecektir. Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi için Çorlu’da hem gerekli potansiyel, hem de teknik ve sosyal alt yapı fazlasıyla mevcuttur. Bu Kanun Teklifi ile; Çorlu’ya “Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi” adıyla yeni Devlet Üniversitesi kurulması öngörülmektedir” dedi. Belen, hazırladığı kanun teklifinde ihdası uygun görülen kadrolara da yer verdi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10