Babası ve annesinin ismini ölümsüzleştirdi

Şarköy'de hayırsever iş adamı Ali İhsan Parlakyıldız tarafından babası Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız adına yaptırılan cami ve annesi Hacı Ayşe Makbule Parlakyıldız adına yaptırıl

Şarköy 14.11.2014 17:33:00 0
Babası ve annesinin ismini ölümsüzleştirdi

Açılışa, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, 19.Dönem ANAP Milletvekili İsmet Sancak, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Mengi, Şarköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Şarköy İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu, Malkara İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Mimar Leyla Kurtoğlu, mahalle cami imamları ve görevli memurları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Ali İhsan Parlakyıldız, “Babam ve annemin isimlerinin yaşatılacağı bir hayır yapmak istiyordum. Araştırdım ve Şarköy’de bu bölgede büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu gördüm. Biz de mimar oğlum Tevfik Lider Parlakyıldız ve yine mimar olan gelinim Burcu Parlakyıldız ile projesini birlikte gerçekleştirdiğimiz, içinde kur’an kursu olan, gasilhanesi, erkek ve bayan abdesthaneleri bulunan modern bir cami yapımına karar verdik. 4 Temmuz 2013’te temelini attık. 1 yıl sonra Ramazan ayı başında ibadete açacağımızın sözünü verdik ve 5 Temmuz 2014’te Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii'ni ibadete açtık ve ilk teravih namazını ilçe müftümüz Arif Yeşiloğlu kıldırdı. Bugün de resmi protokol açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Parlakyıldız ailesi olarak bu camii ve Kuran kursunda yapılacak ibadetlerin sevabı, edilen duaların sevabı, babam ve annemin adının yaşatılması bizim için son derece mutluluk vericidir” dedi.

HAYIRSEVER İŞ ADAMLARININ SAYISI ARTSIN

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney de “Ali İhsan Parlakyıldız ailesini, merhum babası Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız adına yaptırmış olduğu cami ve merhum annesi Ayşe Makbule Parlakyıldız adına yaptırmış olduğu Kur’an kursunun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu bölgede cami ihtiyacımız vardı. Temmuz 2013 yılında başlandı 1 yıl içinde tamamlandı. İbadete açıldı. Bu camiyi ilçemize kazandıran Ali İhsan Parlakyıldız’a ve ailesine teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah, Ali İhsan Parlakyıldız gibi hayırsever iş adamların sayısını arttırsın” derken, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ise, “Şurada bayrağı görüyorsunuz. Bayrak olmasa cami olmaz, cami olmasa minare olmaz, minare olmasa ezan olmaz. Ezan olmasa bayrak olmaz. O ezanlar ki şehadetlerdeki dinin temeli, ebedi benim yurdumun üstünde inlemeli” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10