114 öğrenci dört kategoride şah olmak için mücadele etti

Tekirdağ Küçükler İl Birinciliği 7-8 yaş satranç turnuvası hafta sonunda Gülerçin Koleji'nde gerçekleştirildi.

Çerkezköy 15.11.2014 20:00:00 0
114 öğrenci dört kategoride şah olmak için mücadele etti

114 SPORCU YER ALDI

Turnuvaya dört kategoriden 114 sporcunun katıldığını kaydeden Çerkezköy İlçe Satranç Temsilcisi Remzi Yakut “ Turnuvada 7 yaş genel, kızlar, sekiz yaş genel ve kızlar kategorisinde toplam 114 sporcumuz yer aldı. Müsabakalarda ben, Yüksel Arıcı, Mehmet Şah, İbrahim Yücetürk, İlyas Saldıran, Erol Erer, Ahmet Canakak, Murat Bektaş baş hakem olarak görev yaparken, İl Temsilcimiz Mehmet Vardar ise gözlemci oldu” diye konuştu.

 

 

ÖNEMLİ TURNUVA

Çerkezköy’de yılın son turnuvasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Yakut “ Bu turnuvaya küçüklerde Türkiye Federasyonun en önemli turnuvasıdır. Bu turnuvayı tamamlayan sporcularımız Şubat tatilinde yapılacak olan Türkiye Küçükler şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Geçtiğimiz yıl Tekirdağ’dan 40 sporcu şampiyonaya katılırken, bu sporcuların 8’i ise Çerkezköy’den katılmıştır” dedi.

 

 

BÜYÜK MÜCADELELERE SAHNE OLDU

Uluslar arası alanlarda başarılı sporcu sayısını arttırmak istediklerini kaydeden Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Vardar, satrancın düşünme süresi verilen tek spor dalı olduğunu ifade etti. Satranç sporunun kişileri düşünmeye yönlendirdiğini kaydeden Vardar, " Biz sporcuların düşünüp akıllarını kullanıp karşısındakini mat etmek için yollar arayan kişiler olarak yetişmesini istiyoruz " ifadelerini kullandı.114 sporcunun dört kategoride yer aldığı turnuvada öğrenciler büyük bir mücadele örneği sergilediler.

Haber/Kemal ALTUNOĞLU 


0282 726 91 91
0282 747 65 10