BBP'liler Başsavcı'yı protesto etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ve bir grup Büyük Birlik Partisi üyesi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası soruşturmasına Kahramanmaraş'ta görev yaptÄ

Çorlu 17.11.2014 14:14:00 0
BBP

Eyleme BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan ve Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut da katıldı. Partililer Çorlu Adliyesi önünde toplanırken, adliye ‘Adaletin ruhuna el Fatiha’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

ÇORLU ADLİYESİ’NE YÜRÜDÜLER

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ve Çorlu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup Çorlu Adliyesi’ne yürüdü. Ellerinde ‘dokunan terfi ediyor’ yazılı pankart ile ‘Adaletin ruhuna el Fatiha’ yazılı siyah çelenk taşıyan grup, Cumhuriyet Savcı Habib Korkmaz’ın, Çorlu Adliyesi’ne Başsavcı olarak atanmasını protesto ederken, adliye önünde soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasını bazı üyeler savcı ve başsavcı cübbeleri giyerek tiyatral olarak canlandırdı.

BU DAVA KAPANAMAYACAK

Helikopter kazasının aydınlatılana kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan “Türkiye’nin orta yerinde 46 saat boyunca helikopter enkazına ulaşamamanızın gerekçelerini bizim anlayacağımız şekilde anlatmadan bu dava kapanmayacaktır. Kurtuldu geliyor şuuru açık, kaburgasında ve ayağında kırık var açıklaması ile nasıl bir operasyon yapıldığını öğrenmeden bu dava kapanamayacak” dedi.

DAVAYA VAKANLAR TERFİ ETTİRİLDİ

Kaza kırım raporu ile devlet denetleme raporunun birbirini yalanlarcasına zıt tespitlerde bulunmasının mantıklı bir izahı bize yapılmadan bu davanın kapanmasının mümkün olmadığını ifade eden Karacan “Soruşturmaya bakanlar terfi ettirildi. Beş yıl gibi bir zamanda özel yetkili savcılar tarafından hazırlanan yaklaşık olarak 130 klasör bilgi ve belgeye rağmen 3 ay gibi bir zamanda takipsizlik veren Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı terfi ettirilerek Çorlu’ya Başsavcı olarak atandı. Genel Başkanımız için ‘bulundu getiriliyor’ diyen Kayseri Valisi, Danıştay üyesi yapıldı. Kahraman Valisi önce Kamu Güvenliği Müsteşarı, ardından Büyükelçi oldu” dedi. Kayseri Emniyet Müdürü’nün önce Ankara Emniyet Müdürü daha sonra ise KOM Daire Başkanı olduğunu ifade eden Karacan “Ancak takipsizlik kararını kaldıran Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi hakimi ise daha alt bir göreve verildi. Beklediğiniz bir terfi varsa ve bir türlü gelmiyor ise şehit Muhsin Yazıcıoğlu davasına herhangi bir şekilde çomak sokarsanız hemen müjdeli haberi alırsınız” dedi.

ÇELENK KOYDULAR

Partililer Çorlu Adliyesi’nin kapısına siyah çelenk bırakmak isterken, geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri grubun adliye bahçesine girmesine izin vermeyince iki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Tartışmaların ardından polis BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ile 3 üyenin çelenk koymasına izin verdi. Siyah çelengi adliye kapısına bırakan kalabalık daha sonra dağıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10