Derin Çatak Şehitleri anıldı

Malkara'ya bağlı Sağlamtaş Mahallesi Derin Çatak Mevkii'nde 1922 yılında Bulgar askerleri tarafından şehit edilen vatandaşlar anısına düzenlenen Geleneksel Derin Çatak Şehitlerini Anma Günü programın

Malkara 17.11.2014 14:20:00 0
Derin Çatak Şehitleri anıldı

BU YIL 4.’SÜ DÜZENLENDİ

Sağlamtaş Mahallesi'nde bulunan Şehitlikte düzenlenen anma programına Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kızıltan, Belediye Meclis Üyeleri Cem Özkan, Hüseyin Simen, Ahmet Bedel ile Cengiz Ergen, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

MEVLİT OKUTULDU

Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Yapılan konuşmalarda; Derin Çatak Mevkii ve Derin Çatak şehitleri hakkında bilgiler verildi. Öğle namazının ardından da Sağlamtaş Mahallesi Camii'nde mevlid-i şerif okutuldu.

DERİN ÇATAK HAKKINDA

Bulgar birliklerine karşı çete faaliyetleri yapan Kurt Mehmet'e Bulgar birlikleri tarafından haber yollanarak kendisine bir şey yapılmayacağı yönünde verilen sözlerin ardından Kurt Mehmet ve arkadaşları Bulgar komutanlarına inanarak Derin Çatak Mevkii'nden Sağlamtaş'a geldiler. Fakat sözünde durmayan Bulgar birlikleri Kurt Mehmet, Çalı Abdullah, Veysel Ağa, Bedel Mehmet, Hacı Onbaşıların Mehmet, Hüsniyelerin Süleyman Ağa, Kuranların Küçük Mustafa, Koca Berberlerin Hacı Mehmet, Çınarlıdere'den (Bunak) Mustafa Ağa, Pamukların Hüseyin Ağa ve İbrahim Pehlivan'ı Derin Çatak Mevkii'nde infaz ederek katliam yaptılar.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10