Meteoroloji uyardı: Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Müdürlüğü soğuk ve yağışlı hava konusunda vatandaşları uyardı. Yurdumuzun bugün akşam saatlerinden itibaren Trakya, Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağıÅ

Bölgede Gündem 18.11.2014 17:45:00 0
Meteoroloji uyardı: Soğuk ve yağışlı hava geliyor

KAR DA BEKLENİYOR

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların 19 Kasım Çarşamba akşamı Trakya ile Marmara’nın batısında, 20 Kasım Perşembe günü Marmara’nın doğusu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz’de kuvvetli olacağının tahmin edildiğini belirten yetkililer “Yağışların 21 Kasım Cuma günü akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonunda ise iç ve Doğu bölgelerimizde (Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri) yağmur ve karla karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği bekleniyor” dedi. .

TEDBİRLİ OLUNMALI

Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 20 Kasım Perşembe günü yağışla birlikte Batı bölgelerinde, Cuma günü iç ve Batı bölgelerinde, Cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağının ve mevsim normallerinin altına düşeceğinin tahmin edileceğini ifade eden yetkililer “Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecede ki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10