NKÜ ile Alexandre Moisiu Üniversitesi işbirliği yapacak

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile, Arnavutluk'un Durres Alexandre Moisiu Üniversitesi ile akademik değişim ve işbirliğini güçlendirme amacıyla Akademik İşbirliği, Mevlana

Tekirdağ 19.11.2014 14:15:00 0
NKÜ ile Alexandre Moisiu Üniversitesi işbirliği yapacak

ANLAŞMA İMZALADILAR

İkili işbirliği ilişkilerini güçlendirmeye katkı sağlayacak olan anlaşmanın imza tören, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in makamında gerçekleştirildi. Törene Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektörü Dr. Mit’hat Mema, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kristaq Kume ve Dr. Ulpian Hoti bulundu.

YENİ OLUŞUMLARIN KAPISINI AÇSIN

Üniversitenin tarihi gelişiminden bahseden Şimşek “Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen hızla gelişme kaydederek, başarılarıyla adından söz ettiren genç ve dinamik bir üniversite olarak anılmaktadır. Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılması konusuna büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda pek çok uluslar arası üniversite ile değişim programları kapsamında anlaşmalar gerçekleştirdik. Bu gün imzalayacağımız protokolün iki üniversite arasında yeni oluşumların kapısını açmasını diliyorum” dedi. Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektörü Dr. Mit’hat Mema da NKÜ’de meydana gelen gelişmeleri takip ettiğini belirterek, imzalanacak anlaşmaların önemine değindi.

KARŞILIKLI İLETİŞİM ORTAMI OLUŞTURULACAK

İmzalanan protokol ile iki üniversite arasında araştırma, dersler, sempozyum vb. faaliyetlerde araştırmacı değişimi, ortak yarar sağlayan akademik programlar ve derslerin oluşturulması, karşılıklı materyal ve bilgi değişimi ile lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi konularında işbirliği gerçekleştirilmesinin yanı sıra her iki üniversitenin bilimsel dergilerde makaleleri yer alması için karşılıklı iletişim ortamının oluşturulması planlanıyor.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10