Gece eğitimleri sürüyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilerin bilgilendirilmesine yönelik düzenlenen gece eğitimleri devam ediyor.

Tekirdağ 19.11.2014 14:53:00 0
Gece eğitimleri sürüyor

ÇİFTÇİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Önceki akşam da Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Müdür Yardımcısı Oktay Öcal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hasan Demir, Süleymanpaşa İlçe Müdürü Dr. Ersan Bayraktar'ın katılımıyla Ahmedikli, Kaşıkçı ve Kazandere Mahallelerinde çiftçi toplantıları düzenlendi.

MUHTARLAR DA KATILDI

Mahalle Muhtarları ile çok sayıda üreticinin katıldığı toplantılarda, çiftçilerin ‘Tarımsal Destekler, Hayvancılık Destekleri, Arazi Toplulaştırma, Hisseli Satış, Buğdaylarda Mantari Hastalıklar, Mavi Dil Hastalığı, Yaban Domuzu Mücadelesi, Tarla Faresi Mücadelesi, Alternatif Tarım Ürünleri ve Sistemleri’ konularındaki sorularına cevaplar verildi.

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Özellikle geçtiğimiz yıl düzensiz yağışlar sonucu buğdaylarda görülen çökerten vakalarına karşı yapılacak kültürel mücadeleler ve her türlü olumsuz çevre şartlarına karşın nasıl bir buğday yetiştiriciliği yapılması gerektiği konusunda bilgiler verilirken, tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik yüzde 50 hibeli ekonomik desteklerden üreticilerin nasıl yararlanabileceği, başvuru kriterleri hibe şartları konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

DEVAM EDECEK

Üreticilerin geleneksel tarım metodlarından çıkarak, modern tarım ve hayvancılık sistemleri ile gelir seviyelerinin nasıl katlanacağı anlatılırken, İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, üreticilere yönelik gece eğitimleri ve çiftçi toplantılarının devam edeceğini ifade etti.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10