"Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ" anlatılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca organize edilen 'Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ' konulu sempozyum düzenleme kurulu yaptığı topl

Tekirdağ 21.11.2014 15:40:00 0

ÇALIŞMA GRUPLARI KURULDU

Sempozyum Düzenleme Kurulu toplantısında sempozyuma ek olarak ‘Çanakkale Tekirdağ’dan başlar’ konulu panel düzenlenmesinin yanı sıra ‘Yüzüncü yılda Tekirdağ’da Çanakkale Günleri’ adı altında şiir, kompozisyon, senaryo yarışmaları yapılması ve fotoğraf sergileri açılması konusunda da görüş birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca, 57. Alay'ın Çanakkale'ye yola çıktığı tarih olan 2-22 Şubat 2015 tarihlerinden itibaren bir dizi etkinlik planlanması önerilirken bu amaçla yapılacak panel sempozyum gibi etkinlikler için ayrı çalışma grupları kuruldu.

TEKİRDAĞ İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR

Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Çanakkale Savaşları’nın Tekirdağ için ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, “Öncelikle böylesine geniş çaplı bir katılım için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.  Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nde Tekirdağ’da kurulan 57. Alay ve 19. Fırka önemli roller üstlenmiştir. Tekirdağ’ın Çanakkale Savaşları’nda üstlendiği misyonu gün yüzüne çıkarmak ve tarihi zaferi Tekirdağ özelinde her yönüyle incelemek ve değerlendirmek amacı ile bir sempozyum düzenleme kurulunu kurduk. Kurulumuzca yaptığımız toplantılarda da konuyu enine boyuna tartıştık. 2015 yılı Nisan ayı içerisinde yapacağımız sempozyumun yanı sıra şiir, kompozisyon senaryo yarışmaları ve fotoğraf sergileri ile Çanakkale Savaşları’nda Tekirdağ’ın misyonunu kamuoyu ile paylaşarak bu gururu hep birlikte yaşamayı amaçlıyoruz” dedi.

DODURKA’NIN BAŞKANLIĞINDA TOPLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Zabıta Dairesi Başkanı Murat İşözen, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Kültür Komisyonu Başkanı Edibe Akçakaya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naşit Oskay, 19. Fırka ve 57. Alay Derneği Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, 57. Alay Yürüyüş Koordinatörü Hikmet Selim Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Servet Gürkan, Kültürel ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Mehmet Akif Işın,  Türk Ocağı Başkanı Hasan Erge, Araştırmacı Yazar Mehmet Serez, Araştırmacı Yazar Sezai Gençöz, Gazeteci Şerif Baysalan, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği başkanı Hüseyin Bayol, Aydınlar Ocağı Başkanı Kamil Günay, Atatürkçü Düşünce Derneği Üyesi  Emekli Öğretmen Fethi Erdener ve Namık Kemal Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Danışmanı Suat Akpınar katıldı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10