Çiftçi toplantısı yapıldı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Malkara'ya bağlı Hemit, Sarnıç ve Karacagür Mahallelerinde çiftçi toplantısı düzenlendi.

Malkara 22.11.2014 12:40:00 0
Çiftçi toplantısı yapıldı

ÇİFTÇİLER KATILDI

Toplantılara Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca,  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hasan Demir, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Malkara İlçe Müdürü Nabi Taş, mahalle muhtarları ve üreticiler katılırken, Sarnıç Mahallesi’ndeki toplantıya Damızlık Birliği Başkanı Şaban Aytaç ve Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden de katıldı.

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantılarda çiftçilerin Tarımsal Destekler, Hayvancılık Destekleri, Arazi Toplulaştırma, Hisseli Satış, Buğdaylarda Mantari Hastalıklar, Alternatif Tarım Ürünleri ve Sistemleri konularındaki sorularına cevaplar verildi. Özellikle geçtiğimiz yıl düzensiz yağışlar sonucu buğdayda pas, külleme, çökerten ve karakök gibi mantari hastalıklarda artış görülmesi nedeniyle üreticilerin ciddi üretim kayıplarına uğradıkları ifade edildi. Benzer bir üretim yılı ihtimaline karşı üreticilere tekniğine en uygun buğday üretiminin nasıl yapılacağı,  görülen mantari enfeksiyonlara karşı yapılacak kültürel ve koruyucu mücadele yöntemleri konularında bilgiler verildi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10