NKÜ'de aşure geleneği sürüyor

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından geleneksel hale getirilen Aşure etkinliğinin bu yıl 16.'sı düzenlendi.

Tekirdağ 22.11.2014 12:58:00 0
NKÜ

AYRI BİR ÖNEMİ VAR

Aşure günü şenlikleri halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından konuşan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak, “Aşurenin bizler için ayrı bir önemi var. Bizleri bir araya getirmesinin yanında içinde üretilen ürünlerin yüzde doksanı kendi bölümümüzün üretimidir. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da “Ananelerimizi, geleneklerimizi birlikte yaşatıyoruz. Bu vesile ile Tarla Bitkileri Bölümüne böyle bir gelenek başlattığı için teşekkür ediyorum. Daha önemlisi öğrencilerimizi, akademik idari personelimizi bir araya getirdiği için, birlikte paylaşmayı ve paydaş olmanın bilincini bu vesile ile sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından ikili anlaşma imzalamak için üniversitede bulunan Arnavutluk’un Durres  Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektörü Prof. Mithat Mema, Halkoyunları ekibine çiçek takdim etti.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10