Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde şiddeti kınadılar

Tekirdağ Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi'ne üye yaklaşık 30 kadın, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla Pazar günü Çerkezköy Belediyesi önünde şiddeti

Çerkezköy 24.11.2014 18:02:00 0
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

HER TÜRLÜ BASKIYA MARUZ KALIYOR

Kadınlar, kadına yönelik şiddeti kınamak için bir araya gelirken, grup adına yazılı basın açıklamasını Tekirdağ HDK Kadın Meclisi Üyeleri Gizem Üzüm ve Şehnaz Kaya okudu. Sadece savaşlarda değil, barış zamanlarında da sistemin, törenin, inançların mağduru olan kadınların devletin, ailenin, toplumun elinde her türlü baskıya, ayrımcılığa, şiddete maruz kaldığı ifade edildi.

POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

Erkek egemen sistemin, kendi iktidarının devamı için aileyi, ailede ise kadını dizayn etmeye çalıştığı ifade edilerek “Kadınları ev içi yaşamlara hapsediyor, inat eden kadını makbul sayarak en basitinden gülen bir kadını iffetsiz göstererek ötekileştiriyor. Medya araçlarıyla koca, baba, erkek kardeş dayaklarını, namus ve töre cinayetlerini magazinleştirerek kanıksanmasına neden oluyor” denildi. Türk Ceza Kanunu’nda kasten adam öldürmenin cezasının ‘Ağırlaştırılmış müebbet’ olduğu ifade edilerek “Ancak mızrağın çuvala sığmadığı durumlarda mağdur kadın olunca, ’iyi hal veya  ‘ağır tahrik’ indirimiyle katiller ödüllendiriliyor veya soruşturma açılmıyor. Son iki yılda kolluk kuvvetlerinin işlediği suçlara dair hiçbir soruşturma açılmadı. Yargıtay 13 yaşındayken toplu tecavüze maruz kalan bir çocuğun tecavüze rıza gösterdiğine hükmetti” denildi. Açıklamanın ardından yürümek isteyen grup, polis yürüyüşe izin vermeyince olaysız bir şekilde dağıldı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10