Ve o anne serbest

Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi Levent Caddesi 47. Sokak İleri Market yanındaki çöp konteynırında Pazar günü bebek cesedi bulundu.

Kapaklı 24.11.2014 18:28:00 0
Ve o anne serbest

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saat 13.15 sıralarında konteynırlardan hurda toplarken konteynırın içinde bebeği gören bir vatandaş polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede öldüğü tespit edildi. Çerkezköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu’nun olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yeni doğan erkek bebeğin cesedi Çerkezköy Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile önce Çerkezköy Devlet Hastanesi Morgu’na, oradan da kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.  Çöp konteynırında yapılan incelemeler sonucunda bebeğin yanında banyo havlusu, kanlı makas ve kanlı poşet bulundu. 

GECE GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan Kapaklı polisi, kısa sürede ölü bebeğin annesi N.K.’ye ulaştı. Olay yerindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen Kapaklı polisi, şüpheli kadının bebeği sabah saatlerinde çöp konteynırına bıraktıktan sonra girdiği siteyi tespit etti. Sitedeki tüm dairelere tek tek giren ekipler, 4 çocuk annesi 33 yaşındaki N.K.’yi gece saat 23.30 sıralarında misafir olarak kaldığı ablasının evinde gözaltına aldı.

 

ÖNCE ‘TECAVÜZ’ DEDİ, ARDINDAN İTİRAF ETTİ

Emniyetteki ifadesinde ölen eşini rüyasında gördüğünü iddia ederek, rüyasında eşinin mezarına gelmesini istediğini söyleyen N.K., burada yüzü maskeli birinin kendine zorla tecavüz ettiğini ve bu esnafa hamile kaldığını iddia ederken, savcılıktaki ifadesinde ise bebeğin babası olduğunu iddia ettiği Ü.Ö. ile kendi rızasıyla birlikte olduğunu itiraf etti.   

 

ÖLÜ DOĞDUĞUNU İDDİA ETTİ

 

Dün öğlen saatlerinde adliyeye çıkarılan N.K.’nin ifadesinde, eşinin 1 yıl önce hayatını kaybettiğini belirterek, İpsala’nın bir köyünde birlikte olduğu Ü.Ö. isimli kişiden hamile kaldığını, durumu kimseye anlatamadığını, 10 gün önce ziyaret için 4 çocuğundan 2’sini yanına alarak Edirne’den Kapaklı’daki ablasının yanına geldiğini, cumartesi günü gece saat 05.30 sıralarında sancılanması üzerine bebeği banyoda doğurduğunu, bebeğin kordon bağını ise çamaşır makinesinin üzerinde bulunduğunu iddia ettiği makasla kestiğini, bebeğin nefes almaması üzerine banyodaki paspasa sardığı bebeğini çöp poşetine koyarak sabah ezanı ile birlikte kimse görmeden misafir kaldığı evin karşısındaki çöp konteynırına attığını, ardından hiçbir şey olmamış gibi eniştesi, ablası ve 2 çocuğu ile birlikte kahvaltı yaptığını söylediği öğrenildi.

 

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN FAYDALANDI

 

Sağlık görevlileri ise bebeğin kafasında darp izi olduğunu belirledi. Dün öğlen saatlerinde adliyeye çıkarılan şüpheli N.K,., savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Polisler eşliğinde kendini kamufle ederek Çerkezköy Adliyesi’ne gelen şüpheli anne, savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. 4 çocuk annesi N.K., doğurduğu 5’inci çocuğunu çöp konteynırına atarak insanın kanını dondururken, mahkeme tarafından denetimli serbestlikten yararlanarak salıverildi. Polis aracı ile geldiği adliyeden gece saat 21.00 sıralarında yakınları ile birlikte ticari taksiyle ayrıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen bebeğin cenazesinin kim tarafından nerede defnedileceği ise cevap bekleyen ayrı bir sorun. 

 

Çerkezköy Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10