Öğretmenler gönüllerince eğlendiler

Kapaklı Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle organize edilen gecede, ilçede görev yapan öğretmenler gönüllerince eğlendi.

Kapaklı 26.11.2014 14:08:00 0
Öğretmenler gönüllerince eğlendiler

MANDALI DAVETLİLERİ KAPIDA KARŞILADI

Vatan Düğün Salonu’nda 20.00-24.00 saatleri arasında gerçekleşen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve eşi Fisun Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Başkan Mandalı, davetlileri eşi ile birlikte kapıda karşıladı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLADI

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Eğitim ordumuzun fedakâr neferleri olan öğretmenlerimizi 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tebrik ediyorum. 24 Kasım, harf devriminin ardından millet mekteplerinin kurulduğu ve Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olması dolayısıyla, 1981’den beri her yıl artan bir coşkuyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet olarak yeni bir çağa adım atma mücadelemiz çerçevesindeki liderliğinin “Başöğretmenlik” unvanıyla ifade edilmesi, öğretmenlerimizin ve öğretmenlik mesleğinin Cumhuriyet atılımlarındaki rolünün ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Eğitim, toplumsal uyanış ve çağdaş dünyayla bütünleşmenin temel aracı, öğretmenler ise bu zorlu sürecin en önemli unsurlarıydı” dedi.

 

 

 ÖĞRETMENLİK SADECE BİR MESLEK DEĞİLDİR

Kaymakam Gürbüz, “Öğretmenliği sadece bir meslek olarak görmek, onun insanlık tarihinin şekillenmesindeki yerini anlamamızı zorlaştırır. Gelişimin ham maddesi bilgi ise, o bilgiyi işleyen, kuşaklar boyu aktaran, yenileyen ve üreten öğretmenlik, aslında tarih yapan bir etkinliktir. Öğretmenlik sadece bir meslek değildir, bir misyondur. Bu misyonun bilgiyi üretmek ve bilgiyi aktarmak olmak üzere iki ana yönü vardır. Bilgiyi aktarmak, toplumun sahip olduğu bilim ve kültür hafızasını korumanın en geçerli yoludur; ama bilgiyi üretme fonksiyonuyla desteklenmediği sürece gelişmeyi sağlamaya yeterli olmaz, hatta tutuculuğa giden yolu açar. Bu açıdan bakıldığında öğretmenlik, dört duvarın arasında, önceden söylenmiş ve yazılmışların sistemli ezberini yönetme uğraşının çok ötesinde, bir insanı ve hayatı tazeleme gayretidir. Başarılı öğretmen, öğrencilerine geçmiştekinden bir fazlasını verebilen öğretmendir. Toplumları kalkındıran da işte böyle öğretmenlerin varlığıdır” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER AYDINLANMANIN ÖNCÜLERİDİR

Programda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve öğretmenlik mesleğinin yüceliğini hissettirmek amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım gününü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Bugün, öğretmenlerimizin unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenler, tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olmuşlardır” dedi.

 

 

EN BÜYÜK ÖĞRETMENLER ONLARDIR

Hz. Muhammed (S.A.V.)’in en başarılı öğretmen, önder ve örnek insan olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Mandalı, “O’nun eğitim ve öğretimdeki başarısı sayesinde Müslümanlık bütün dünyaya yayılmıştır. Bir diğer öğretmenimiz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ tür. O da Türk Ulusu’na cumhuriyeti, demokrasiyi, ilke ve inkılapları, alfabeyi ve tabiki özgürlüğü ve bağımsızlığı öğretmiştir. Dolayısıyla hem peygamberimiz hem de Atamız örnek alınması gereken en büyük ve en başarılı öğretmenlerimizdir” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİMİZE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Mandalı, “Eğitimi, öğretimden ayırmak mümkün değildir. Dolayısıyla her öğretmen aynı zamanda bir eğitmendir. Eğitim ve öğretim insanın doğumunda başlar ve ölümüne kadar devam eder. Sağlıklı bir toplum için her kademede eğitim ve öğretim şarttır. Ülkemizin kalkınması ve ileri medeniyetler seviyesine çıkması için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Onlar, konuşmaları, davranışları ve yaptıkları ile her zaman topluma iyi örnek olmuşlardır. Ancak öğretmelerimizin eğitim ve öğretimde başarılı olması, eğitim ortamına da bağlıdır. Biz yerel yöneticilere de eğitim ve öğretim ortamlarının iyileştirilmesi, eksiklerinin giderilmesi konusunda büyük iş düşmektedir” diye konuştu.

ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPMAYA HAZIRIZ

Kapaklı Belediye Başkanı olarak eğitim camiası ile sürekli iç içe olduğunu söyleyen Mandalı, “Okullarımızın bütün eksiklerini gidermeye çalıştık. Okulların yapımına katkıda bulunduk. Bazı okulların yapılmasına öncülük ettik. Bundan sonra da üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Her zaman ve her şartta, Cumhuriyet'in kendilerine yüklediği görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket eden öğretmenlerimize, ayrı bir değer ve önem verileceğine, yüce hizmetlerinin karşılığı olarak her şeyin en iyisine layık görüleceğine inancım sonsuzdur” dedi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Öğretmenler Günü için düzenlenen programda Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından sanatçı Gökhan Meneşe sahne aldı. Başkan Mandalı’nın kimi zaman göbek atarak eğlendiği kimi zaman da eşi Fatma Mandalı ile dans ettiği gecede öğretmenler ve aileleri de gönüllerince eğlendi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10