"Korsan araçlar istediği gibi at oynatacak"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi tarafından alınan tahsisli ve tahsissiz bütün servis araçlarının plakalarını serbest bırakılması kararına tepki gösteren Çerkezk?

Çerkezköy 26.11.2014 15:17:00 0

KORSAN ÇALIŞANLARIN ÖNÜNÜ AÇTI

Yaşar Kuş ve beraberindekiler dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek, sıkıntılarını dile getirdi. UKOME’de yapılan toplantıda tahsisli ve tahsisiz bütün araçların serbest bırakıldığını söyleyen Yaşar Kuş “Korsan araçlarda istediği gibi at oynatacak. Bizler vergisini veren iş güvencesini sağlayan servisçiler olarak yaptığımız hizmetinde bir kıymeti kalmadığı gibi, üstelik tahsis içinde bir çok masraf yapmaktayız.UKOME’nin bu kararı servisçi esnafımızı mağdur edeceği gibi korsan çalışanların da önünü açtı” dedi.

 

 

HİÇBİR YERDE BÖYLE BİR UYGULAMA YOK

Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyen Yaşar Kuş, alınan kararın da yasal olmadığını ileri sürdü. Korsanlara karşı mücadele edileceğine korsanların da diğer araçlarla aynı kefeye konulmasına anlam veremediklerini ifade eden Kuş, bu kararın, sorun ve sıkıntıları daha da artıracağını belirtti.

SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

UKOME Daire Başkanı M.Zeki Gürcün’ün geçtiğimiz ay Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Lokali’ne yaptığı ziyarette ‘Servisçilerin hakları korunacak. Korsan araçlara müsaade edilmeyecek’ dediğini anımsatan Yaşar Kuş, “Kendisi yeni araç tahsisi yapılmayacağını, yapılacaksa da belediye başkanının görüş ve talebinin alınacağını söylemişti. Kendisi bize sorunların çözüleceğini söylemişti” dedi.

 

 

UKOME İLE GÖRÜŞECEĞİM

Servisçileri dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “UKOME’de sıkıntınız varsa sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız” dedi. BU konuyu dile getireceğini söyleyen Akay “Eğer varsa çözümü için UKOME ile görüşeceğim. İçiniz rahat olsun. Tahsisi yapılan araçlarla tahsisi olmayan araçların aynı şekilde çalıştırılmasına izin verilmemesi gerekir” dedi.

Haber  / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10