Çerkezköyspor'da Kaynak dönemi resmen başladı

Ligin beşinci hafta karşılaşmasında evinde Kapaklıspor'a mağlup olarak taraftarını üzen Çerkezköyspor'da Ergun Uncuoğullarından boşalan teknik direktörlüğe Ayhan Kaynak getirildi. Dün

26.11.2014 16:14:00 0
Çerkezköyspor

Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz yaptığı basın açıklamasında Ergün Uncuoğullarından’ın istifası ile boşalan teknik direktörlük görevine Ayhan Kaynak’ın getirildiğini kaydetti.

“GOL YOLLARINDA ETKİSİZ KALDIK”

Dün saat 13.00’de kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında haftayı değerlendiren Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz” Karşılaşmada oyuncularımız üç puan için gerekli mücadeleyi vermiştir. Karşılaşmanın ilk dakikalarında kalemizde gördüğümüz şansız golle mağlup duruma düştük. Ardından golü bularak skora denge getirdik. İlk devrenin son dakikasında kalemizde gördüğümüz golle yeniden mağlup duruma düştük. Maçın ikinci devresinde birçok pozisyona girmemize rağmen son vuruşlarda istediğimizi elde edemedik. Direkten dönen toplar, çizgi üzerinden çıkarılan toplar oldu. Bu da bizim şansızlığımız oldu. Maç içinde gol yollarında ki başarısızlığımız nedeniyle karşılaşmadan da mağlubiyet ila ayrıldı. Kapaklıspor’u ise galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“MALKARADAN GALİBİYET İLE DÖNECEĞİZ”

Korkmaz “Süper Amatör Ligde mücadele veren tüm takımlar birbirini yenebilecek güçtedir. Geride kalan 5 haftanın ardından lider ile aramızda 4 puan fark oluştu. 3 puanlı sistemde bu fark önemli değil. Önümüzdeki hafta Malkara Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya geleceğiz. Malkara’dan Çerkezköy’e galibiyetle döneceğimize inanıyorum.Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz yok.

Malkara Belediyespor maçı ile birlikte devre arasına kadar elimizden gelenin en iyisini yaparak ilk devreyi tamamlamak istiyoruz. Sakatlığı süren Cem’in tedavisine devam ediliyor. Kadro dışı kalan Uğur ve Engin ile ilgili süreç sürüyor” açıklamasında bulundu.

HOCAMIZ İSTİFA ETTİ

Kapaklıspor yenilgisinin ardından Teknik Direktör Ergun Uncuoğullarından’ın istifasını yönetime sunduğunu kaydeden Korkmaz “Hocamız istifa ettiğini bize iletti. Kendisi ile beş yıldır birlikte çalışıyoruz. Bu süre içerisinde Çerkezköyspor’a yeri geldiğinde teknik direktör, yeri geldiğinde idari menajer yeri geldiğinde ise kulüp müdürü olarak hizmet verdi. Çerkezköyspor’un ayakta kalmasında büyük emekleri olmuştur. Takım olarak geldiğimiz noktada kendisinin bir sorumluluğu bulunmuyor, başarısız sonuçlar nedeniyle de kendisini hiçbir zaman sorumlu tutmadık. İstifa sürecinde de her hangi bir şekilde müdahalem olmamıştır. Kendisine Çerkezköyspor’a şimdiye kadar yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bundan sonra Çerkezköyspor’a Genel Menajer olarak hizmet edecektir” dedi.

“AYHAN KAYNAK HAYIRLI OLSUN”

Uncuoğullarındanın istifasının ardından teknik direktör arayışlarına yaptıkları detaylı arama sonucunda ulaştıklarını kaydeden Korkmaz” Gerek ilde gerekse bölgemizde teknik direktör arayışlarımız oldu. Bununla ilgili çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Yaptığımız çalışmaların ardından gerek hem futbolcu hem de teknik direktör olarak Türk futboluna hizmet vermiş Ayhan Kaynak ile anlaşmaya vardık. Takımımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“PUAN KAYIPLARINI TELAFİ EDECEĞİZ”

Korkmaz “ Yeni Teknik Direktörümüz Ayhan Kaynak hafta sonunda oynanacak Malkara Belediyespor karşısında takımımızın başında olacaktır. Takım olarak hedefimiz şampiyonluktur. Bu yolda her maça mutlak üç puan parolası ile çıkıyoruz. Geride kalan 4 maçta aldığımız 2 mağlubiyet bizi hedefimizden koparamaz. Biz 1-2 maçta aldığı kötü sonuçlardan sonra tökezleyip düşecek bir takım değiliz. Süper Amatör Lig’de ne kadar kaliteli ve iddialı bir ekip olduğumuzu önümüzdeki maçlarda göstereceğiz” dedi.

“ORTAK BİR DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ”

Takımda eksik gördükleri mevkilere ligin ikinci devresi öncesi tavye yapacaklarını kaydeden Korkmaz “Yeni teknik direktörümüz Ayhan Kaynak takımın başında çalışmalarını sürdürüyor. İlk devrenin sonunca hocamızdan gelecek raporu bekleyeceğiz. Hem bizim hem de hocamızın takip ettiği oyuncular var. Ortak bir değerlendirmenin ardından transfere karar vereceğiz” açıklamasında bulundu.

“YENİLGİYE 500 TL CEZA”

Basın mensuplarının “Kapaklıspor yenilgisinin ardından kadroya 20 bin TL para cezası kesmişsiniz” sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Korkmaz “Takıma prim olduğu gibi cezada verilir. Kapaklıspor yenilgisinin ardından futbolcu kardeşlerimize kişi başı 500’er TL para cezası verdik” dedi.

“MUTLUYUM”

Çerkezköyspor’un yeni teknik Direktörü Ayhan Kaynak Çerkezköyspor’da göreve başladığı için mutlu olduğunu kaydederek “ Takımın başına getiren Başkan Ahmet Korkmaz’a teşekkür ediyorum. Futbol bir aileden geliyorum. Futbolculuk yaşantımın ardından teknik direktör olarak çeşitli görevlerde bulundum. 2010-2011 sezonunda Ofspor’da alt yapı teknik sorumlusu olarak görev yaptım. Ardından İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Çıksalınspor’u çalıştırdım. Bazı dönemler, çalışmaya ara verdim. Şimdi de Çerkezköyspor’da  görev yapacağım” diye konuştu.

“HEDEFİ OLAN BİR TAKIMA GELDİM”

Kaynak “Hedefi olan bir takıma geldim. Çerkezköyspor çok kaliteli ve karakterli futbolculardan oluşuyor. İzlediğim kadarıyla ligde bulunduğu durum hiç iyi bir görüntü değildir. Bizler el ele vererek Çerkezköyspor’u hak ettiği noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız.Çerkezköyspor’da şampiyonluk yaşamaya geldim. Çalışmalarımıza da bu yönde başladık. Önümüzdeki hafta zorlu bir Malkara deplasmanına gideceğiz. Ardından da belli bir çalışma programı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10