Akay: O alan, Çerkezköy'ün önünü açacak

Eski otogar mevkiinde yapılaması planlanan Rekreasyon Projesi'nin önünde engel olan Atatürk Viyadüğü yanındaki subay lojmanlarının Çerkezköy Belediyesi'ne devri için çalışmalara hız veri

Çerkezköy 27.11.2014 16:04:00 0
Akay: O alan, Çerkezköy

TUGAY KOMUTANLIĞI DA SICAK BAKIYOR

Konuyla ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, köprü yanındaki lojmanların yaklaşık yüzde 60’ının atıl durumda olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte hastane yolu üzerinde bulunan askeri lojmanların da büyük bir bölümünün kullanılmadığını belirten Akay, Atatürk Viyadüğü yanındaki subay lojmanlarında oturanların, hastane yolu üzerinde bulunan askeri lojmanlara taşınması ve subay lojmanları alanının yeşil alana dönüştürülmesi için öncelikle 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile görüştüklerini, Tugay Komutanlığı’nın da konuya sıcak baktığını ifade etti.

PROJEMİZE KATACAĞIZ

Akay, Milli Savunma Bakanlığı ile de gerekli yazışmaların yapıldığını belirterek, Milli Savunma Bakanlığı’nın da konuya olumlu baktığını söyledi. Temennilerinin en kısa zamanda buranın belediyeye devrini sağlamak ve bu askeri alanı yeşil alana çevirmek olduğunu söyleyen Akay “Çerkezköy Belediyesi Rekreasyon Alanı projesi hazır. Subay lojmanlarının burada artık bir anlamı kalmadı. Bu bina miladını doldurdu ve Çerkezköy’ün göbeğinde kaldı. Biz de yeşil alan yapmak için o alanı da projemize katacağız” dedi.

 

 

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

O alanın Çerkezköy’ün önünü açacağını söyleyen Akay “Astsubay lojmanlarında 10 bin metrekareye yakın ciddi bir alan var. Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte buranın yeşil alana çevrilmesi konusunda irtibat halindeyiz” dedi. Birilerinin, Rekreasyon Alanı Projesi’ni hayata geçirilmesi planlanan yerde büyük bir alışveriş merkezi yapılacağı yönünde dedikodular ürettiğini ifade eden Akay, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. Başkan Akay, belediye başkanlığı döneminde bu alanda kesinlikle ticari amaç güden bir yapının yapılmayacağını ifade etti.

BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ KULLANILMIYOR

1983 yılında 4 blok olarak inşa edilen subay lojmanlarına, 1996 yılında 2 blok daha eklenmişti. Yaklaşık 60 dairenin bulunduğu subay lojmanlarının büyük bir bölümü yıllardır kullanılmıyor. Akay, toplam 105 bin metrekare alanda uygulanması planlanan Çerkezköy Belediyesi Rekreasyon Alanı Projesi’nde, süs havuzları, fıskiyeler, giriş takı ve giriş kemeri, 5 bin metrekare gölet alanı, 4 bin 700 kişilik 7 bin metrekare konser alanı, kafeterya ve pazar alanı, 800 kişilik amfi tiyatro, 85 bin metrekare yeşil alan, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kır kahvesi, basketbol sahası, tenis sahası, aile çay bahçesi, çocuk alanı, piknik alanlarının yer aldığını ifade etti.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10