Kapaklı'yı hak ettiği noktalara getirmeliyiz

Göreve başladığı günden itibaren bir yandan hayırlı olsun ziyaretlerine gelen konuklarını ağırlayan Kapaklı kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, bir yandan da iade-i ziyaretlerini sürdürüyor.

Çerkezköy 28.11.2014 12:05:00 0
Kapaklı

SGK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

Önceki gün de Sosyal Güvenlik Kurumu Çerkezköy Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret eden Kaymakam Gürbüz, Merkez Müdürü Yücel İnce tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Gürbüz, Kapaklı’nın ülkenin en hızlı göç alan şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. Bu faktör göz önüne alınarak doğru yatırımlar yapılması gerektiğini dile getiren Gürbüz “Eğitim ve sağlık alanında birçok eksiğimiz var” diyerek ilçedeki tüm dernek, sivil toplum kuruluşları, odalar, kooperatifler ve kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte el ele vererek, Kapaklı’yı hak ettiği noktalara getirmeleri gerektiğini söyledi.

İNTERNET ÜZERİNDEN SORULANABİLİYOR

SGK Çerkezköy Merkez Müdürü Yücel İnce de, yapılandırma süreci dolayısıyla yoğunluk yaşandığını ifade etti. Vatandaşların yapılandırılacak pirim borcunu, SGK internet sayfasında yer alan ‘e-hizmetler’ menüsünden sorgulayabileceğini ifade eden İnce, vatandaşların yapılandırılacak pirim borçları için en geç 31 Aralık tarihine kadar herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurmaları gerektiğini söyledi.

TEŞVİKTEN DE YARARLANABİLECEKLER

Yücel İnce, prim borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamayanların, borçlarını yapılandırmaları halinde 60 günden fazla borçları bulunmamak kaydıyla borçlarının ilk taksitini ödedikten sonra eş ve çocukları ile birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceğini ifade etti. Borçlarını yapılandıran işverenlerin de ‘borcu yoktur’ yazısı alabileceğini ve icra takibi ile haciz işlemlerinden kurtulabileceğini söyleyen İnce, bu işverenlerin teşvikten de yararlanabileceğini ifade etti.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10