"5 yılda çözülmemiş sorun kalmayacak"

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, meclis üyeleri ve partililer Erdağ Kıraathanesi'nde Bağlık Mahallesi sakinlerinin sorunların

Çerkezköy 1.12.2014 13:10:00 0

SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ

Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir “Sizleri unuttuk zannetmeyin. Belediyede 6 ayımızı doldurduk. Bu akşam burada mahallenizin ihtiyaçlarını tespit etmek için sizlerle bir araya geldik” dedi. Bağlık Mahallesi’nde yapılacak işleri plana koyduklarını ifade eden Demir, artık hizmet yarışına gireceklerini söyledi. Artık kahve toplantılarını halk toplantıları haline getirmeleri gerektiğini söyleyen Demir, bu toplantılarda sık sık mahalleli ile bir araya geleceklerini söyledi.

HIZ KESİCİ KONULMASINI İSTEDİLER

Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör de,  sorunları dinleyeceklerini ve çözümü için gerekenin yapılacağını söyledi. Mahallede 5 yıl içinde çözümlenmemiş sorun kalmayacağını dile getiren Özgör “Bizler sizler için varız” diye konuştu. Bağlık Mahallesi sakinleri de servi saatlerinde duraklarda yoğunluk yaşandığını ve durakların yetersiz olduğunu dile getirdi. Kavşaklara trafik lambaları konulmasını isteyen mahalleli, parklarda da aydınlatmanın olmadığını söyledi. Bağlık Mahallesi’nin köprüden sonraki kısmına mavi minibüsler ile servis araçlarının gitmediğini söyleyen mahalleli, araçlar yollardan hızlı geçmesi dolayısıyla yollara hız kesiciler konulmasını istedi. Mavi minibüslerin güzergahlarının ve servis araçlarının bu mahalledeki güzergahlarının yeniden düzenlenmesini isteyen mahalleli, Tekirdağ-Çerkezköy arasına belediye otobüsü konulmasını istedi.

MAHALLEYİ CANLANDIRACAK ÇALIŞMALAR YAPILSIN

Mahalleli ayrıca, Bağlık Mahallesini canlandıracak hizmetler yapılmasını da istedi. Vatandaşların trafik lambaları konusundaki talebinin karşılanması için Ulaştırma Dairesiyle görüşeceklerini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, trafik konusunda da yetkinin Büyükşehir Ulaştırma Dairesi’nde olduğunu ifade etti. Bu konuda kendilerine dilekçe verilmesi gerektiğini belirten Özgör, “Biz de işin takipçisi olalım ve çözüme kavuşturalım” dedi.

UKOME İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Güzergahların da önceki dönemdeki meclisin kararı ile düzenlendiğini belirten Özgör “Şu an biz bir şey yapamıyoruz. Bu konu UKOME yetkisinde. Bu konunun çözümü için UKOME ile görüşeceğiz” dedi. Bağlık’ta yeni köprü için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Özgör “Karayolları ile yapılacak proje ile yapılması mümkün olacak” dedi. Derenin de başlı başına bir sorun olduğunu ifade eden Özgör “Dere üzerinde sıkıntılı köprüler var. Bunlarında çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Ancak 30 milyonluk bir istimlak projesi bulunuyor.  Bu arada Dere ıslah çalışmaları da hızla devam ediyor” dedi.

SORUNUNUZU ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ

Geçmişi karalamadıklarını dile getiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir de “Sizin taleplerinizi yerine getirmek için güzergah konusunu UKOME ile görüşerek çözeceğiz. Sizler köprü sorununun 10 yıldır çözülmesini istiyorsunuz ve biz de 5 yıl içinde çözeceğiz diyoruz. Biz kendi dönemimizde bu sizin sorununuzu çözmek zorundayız” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10