Lojmanlar için başkana tam yetki

Çerkezköy Belediye Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 1.12.2014 17:46:00 0
Lojmanlar için başkana tam yetki

Toplantıda subay lojmanları ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile protokol imzalaması için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verildi.

Ensar Sivri ve Rağbet Erol’un katılmadığı toplantıda öncesi gündem dışı olan Sosyal Yardımlaşma esasları yönetmeliği de oy birliği ile gündem maddeleri arasına eklendi. Toplantıda ilk olarak dolu bulunan 7 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Münhal bulunan bir adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi konusu da görüşüldü.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Teknik Hizmetlerde çalıştırmak üzere bir adet Çevre Mühendisi ve İnşaat Mühendisinin alınması, ücretinin ise bakanlığın belirlediği ücretin olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. 16 kalem arasında 13 milyon 125 bin aktarma ve eksiltme yapılması da meclis tarafından oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün belediye hisseleri ile ilgili yazısı  Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. G.M.K.P Mahallesi 502 ada 8 parselde plan değişikliği yapılması konusu da görüşülürken, 06.08.2013 tarihli Mer’i imar planında ayrık nizam beş kat, Taks 0.40, Kask 2 yapılaşma şartlarına sahip konut alanı olduğu, 502 adanın Seher Sokak’tan çıkış yeri olan 8 ve 9 numaralı parsellerinde yaya aksını yönlendirmek amacıyla oluşturulmuş ihdaslar bulunduğu kaydedildi. İlgili gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edildi.

REKREASYON ALANI PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğinin oybirliği ile kabul edildiği toplantıda Fen İşleri Müdürlüğü’nün Rekreasyon Alanı ile ilgili yazısı da görüşüldü. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş “Belediye olarak Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli 7 bin 861 metrekare yüz ölçümlü 205 ada 1 nolu parselin rekreasyon alanı olarak terkinin yapılması hakkında gerekli başvurularımız Milli Savunma Bakanlığı’na yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı başvurumuza istinaden gönderdiği yazıda 205 ada 1 parsel üzerinde bulunan lojmanların devri karşılığında yapılması istenen lojman ve ihtiyaç duyulan tesislerin düzenlenecek protokol dahilinde mutabık kalınması halinde gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. Sonuç olarak 7 bin 861 metrekare yüz ölçümlü 205 ada bir parselin rekreasyon alanımıza dahil edilmesi hususunda düzenlenecek protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanımıza yetkilendirilmesi gerekiyor” dedi.

PROTOKOL YAPACAĞIZ

8 Ekim tarihinde Milli Savunma Bakanlığı’na konuyla ilgili yazı yazdıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “871 metrekarelik alan içinde toplam altı bloğun bulunduğu 4 bloğun 4 katlı, sonradan yapılan 2 bloğun ise 6 katlı olmak üzere 48 dairelik eski lojmanları park alanına kazandırmak için bir girişimde bulunduk. Bu proje hakkında Tugay Komutanımız ile görüşmek yapıp, niyetlerimizi paylaştık. Kendisi de bize yol gösterdi. Biz de Belediye olarak Savunma Bakanlığı’na yazımızı yazdık. Bakanlık bizden 21 Kasım’a kadar süre istedi. Biz de konuyu meclise sunacağımızı ifade ettik. Kendilerinin bakışı her zaman olumlu oldu. Kendileri ile karşılıklı protokol yapacağız. Protokol için bizden yetki istediler” dedi.

CİDDİ KÜLFET GÖRÜNTÜSÜNDE

Çerkezköy’ün geleceği için o alanın gerçekten ciddi külfet görüntüsünde olduğunu dile getiren Akay “O alanı park alanına katma adına yetkiyi aldıktan sonra Savunma Bakanlığı’ndan randevu alıp bu konuda pazarlık yapacağız. Bugün de bu alan için sizlerden yetki istiyorum” dedi. AK Parti Grubu olarak bu projeyi olumlu karşıladıklarını kaydeden Grup Sözcüsü Remzi Garip “Bu söylediğimizi öneri olarak düşünebilirsiniz. Biz bu rekreasyon alanının Kapaklı’daki Pınarça Deresi’nden Veliköy’ün sonuna kadar komple plan yapılmasını istiyoruz. Gerçekten çok güzel olacak. Pazar yerini de kaldıracaksınız. Böyle yerlere artık Çerkezköy’ün çok ihtiyacı var. Bu dere ıslah edildikten sonra etrafındaki yerleri komple projelendirilmesi yapılması gerekiyor” dedi.

GÜZEL ÇALIŞMALAR OLACAK

AK Parti ile aynı düşünce içinde olduklarını kaydeden Başkan Akay da “Pınarça Deresi’nin çalışmaları devam ediyor. Bu konuda gerekli girişimleri belediye olarak yapıyoruz. Projesi tamamlandıktan sonra etrafı ile ilgili çalışmalar sonlandırılacak. Çorlu Deresi için TESKİ’nin kamulaştırma sözü var. Onlardan bu sözü bekliyoruz. Çorlu Deresi’ni ise DSİ, TESKİ ve belediye olarak o proje netleştirdikten sonra o alanda gerçekten güzel çalışmalar yapılacak” dedi.

JANDARMA YERİNİ BELİRLEDİK

Konuşmaların ardından rekreasyon alanı için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda son olarak Belediyenin Sosyal Yardımlaşma Esasları Yönetmeliği ile ilgili gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan AK Partili Meclis Üyesi Ali Dönmez, Belediyeye daha önce grup olarak Kızılpınar’a Jandarma karakolunun yapılması hakkında verdikleri önerge hakkında son durumu sordu. Yerle ilgili Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile görüşmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Akay “Yaptığımız araştırmalarda Kızılpınar ve Veliköy’ün ortasında bir yer belirledik. Jandarma yeri için kazıkları çaktık. Önümüzdeki günlerde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile alana tekrar gidip yerle ilgili son kararı vereceğiz” dedi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ikinci oturumun 5 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’de yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10