Kaymakam Kubilay'dan özel ziyaret

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli vatandaşları yalnız bırakmadı. Dün saat 10.00'da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkez

Çerkezköy 3.12.2014 18:19:00 0
Kaymakam Kubilay

STK’LARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Derneğin yaptığı etkinliklerle Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Kubilay, derneğin çalışmalarını takdirle karşıladığını ve desteklediğini söyledi. Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin engellilerin yaşam kalitesini yükselttiğini söyleyen Kubilay “Hepimizin sorumluluğu engelli vatandaşlarımıza göstereceğimiz saygı ve sevgidir. Bu her bireyin görevi ve sorumluluğudur. Engellilerimize devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği çok önemli” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Engellileri hayatın her alanına kazandırmada kararlı olduklarını söyleyen Kubilay, “Engellilerimize fırsat eşitliği sağlamak için kaymakamlık olarak her zaman yanınızdayız. Tüm engellilerimizin ihtiyaçları karşılanacak” dedi.

EĞİTİM ARAŞTIRMA MERKEZİ GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Dernek binası önünde başlatılan dikey yapay tarımla çilek üretimi konusuna da değinen Kubilay, çalışmaların daha da genişletilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün gerekli desteği vereceğini söyledi.Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de eğitim alanında çalışma yapacağını söyleyen Kubilay “Çerkezköy’e Eğitim Araştırma Merkezi getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR

Ziyarette konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da, katkı ve desteklerle sıkıntıları aştıklarını ifade etti. Çok güzel projelerinin olduğunu söyleyen Çetinkaya bu projeleri kısa zaman içinde hayata geçireceklerini söyledi.

HER ALANDA YER ALMALARINI İSTİYORUZ

Kaymakam Kubilay, beraberindekilerle birlikte saat 10.30’da da Müjgan-Serkan Karagöz  Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni  ziyaret etti. Engelli öğrencilerle bir araya gelen Kubilay, atölye çalışmalarını da inceledi. Müjgan -Serkan Karagöz çifti, Okul Müdürü Serdar İş, Müdür Yardımcısı Rızvan Öztürk ve öğretmenler tarafından karşılanan Kubilay, engellilerin yaşamın her alanında yer almasını istediklerini söyledi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Uygulama Merkezi’nde öğrenim gören engelli öğrencilerin atölye çalışmalarını da inceleyen Kubilay, Okul Müdürü Serdar İş, Okul Müdür Yardımcısı Rızvan Öztürk,  öğretmenler Fatih Kurban, Muzaffer Arslan, Emine Ülker, Neşe Boz’dan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Engelli öğrenciler İş atölyesinde yaptıkları bir Atatürk portresini Kaymakam Kubilay’a hediye etti. Hediye karşısında duygulanan Kubilay, portreyi çok beğendiğini söyledi.

EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ

Eğitimin önemine dikkat çeken Kubilay “Biz her zaman her şeyin başı eğitim diyoruz. Eğitim her şeyi aşar diyoruz. Eğitim geleceğimize sahip çıkmamızı sağlıyor. Bu nedenle hayatın her alanında eğitime önem vermeliyiz” dedi. Engellilerin el becerilerini geliştirmeleri ve iş sahibi olmaları için çok daha fazla kurslar açmaları gerektiğini söyleyen Kubilay “Ümit ediyorum ki ilçemizde yaşamlarını sürdüren engelli vatandaşlarımızın yakın bir zaman içinde tüm sorunları giderilmiş sıkıntıları çözümlenmiş olacak” dedi.

EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Ziyarette konuşan Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz de, “Milli Eğitim Müdürümüz de bizler çok yardımcı oluyor. Okulumuzun İdari yönden eksiklikleri var bunların da kısa zaman içinde giderilmesini bekliyoruz” dedi. Karagöz, şu an vekil olarak görev yapan okul müdürünün de asaletini istediklerini belirtti.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10