Avcılar sınavda ter döktü

Malkara'da avcılar, 32 saatlik eğitim sonrasında sertifikalarını almak için sınava girdi. Sınav önceki gün Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Malkara İlçe Milli Eğitim MüdürlüğÃ?

Malkara 5.12.2014 15:53:00 0
Avcılar sınavda ter döktü

52 KİŞİ KATILDI

52 kişinin katıldığı sınavda Av Köpekleri, Ekoloji Bilgisi, Avcılık Mevzuatı ve Türkiye'deki av hayvanları konularında sorular sorulurken, sınavları başarıyla geçen avcılar 'Avcı Eğitimi Sertifikası' almaya hak kazandı. Sınavla ilgili açıklama yapan Malkara Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay, "Avcı Eğitimi kursumuz kurumlar arası dayanışmaya güzel bir örnek olmuştur. Eğitim alanında insanımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret ediyoruz. Kurs süresince avcılığa giriş, avcılığın geliştirilmesi, mevzuat, güvenlik ve ilk yardım konularında eğitimler verildi” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ

Bilinçli, çevreye duyarlı, sürdürülebilir av ve yaban hayatının geliştirilmesi amacıyla bu eğitimlerin verildiğini söyleyen Akçay “Kursun son gününde sınava katılan adaylarımız biraz ter döktü. Çevre duyarlılığı, sürdürülebilir av ve yaban hayatı, can ve mal emniyeti için bu eğitimler son derece önemli” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10