Mektup ihbarıyla gelen itiraf

Çerkezköy'de geçtiğimiz yıl yaşanan hırsızlık olayının faili olarak ceza evinde bulunan Erdi Dede isimi şahsın mektupla verdiği cinayet itirafı doğrultusunda dün, polis ve jandarma ekipleri öl

Çerkezköy 5.12.2014 18:26:00 0
Mektup ihbarıyla gelen itiraf

 

 

CİNAYET İŞLEDİKLERİNİ İDDİA ETTİ

Geçtiğimiz yıl hırsızlık suçundan Tekirdağ Cezaevi’ne gönderilen Erdi Dede (27) cezaevinde vicdan azabı yaşadığını iddia ederek 2012 yılında Çerkezköy’de bulunan arkadaşı O.C. ile birlikte Çerkezköy İstasyon Mezarlığı ve Kızılpınar Mahallesi arasında bulunan ormanlık alanda kimliğini bilmedikleri bir kişiyi öldürdüklerini ve ormanlık alana gömdüklerini iddia ederek kendi duruşmasını takip eden savcıya mektup ile itirafta bulundu. Yapılan mektuplu ihbarın üzerine olayda ismi geçen O.C. isimli şahıs da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından önceki akşam işyerinde gözaltına aldı.

 

 

2012 YILINDA İŞLEMİŞLER

Soruşturmayı yürüten Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş, dün sabah saatlerinde Tekirdağ Cinayet masası ekipleri, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, İl Jandarma Komutanlığına bağlı özel ekipler ve olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte ormanlık alanda ceset aradı. Tekirdağ Kapalı Cezaevi’nden cezaevi aracıyla geniş güvenlik önlemleri ile getirilen Erdi Dede, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş’e, 2012 yılında O.C. isimli şahıs ile birlikte ismini bilmedikleri bir kişiden sigara istediklerini, sigara vermemesi üzerine kiraladıkları bir araçla tepe ormanlık alana getirdikleri şahsın kafasına ruhsatsız silah ile bir el ateş ederek öldürdüklerini, çevrede bulunan inşaattan da kazma kürek alarak cinayeti işledikleri yerden 500 metre ileride şahsı gömdüklerini iddia etti.

 

 

ARAMALAR SONUÇSUZ KALDI

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile Olay Yeri İnceleme ekipleri, Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçilerinin de yardımıyla ormanlık alanda toprağa gömülü erkek cesedi aradı. Ekipler, olayı işlediğini iddia eden Erdi Dede’den mezarın tam yerini öğrenmeye çalıştı. 4 saat süren çalışmalar neticesinde ise 24 metrekarelik alanda 1.5 buçuk metre derinliğinde çukurlar açıldı. 4 saatlik arama çalışmasının sonuçsuz kalmasının ardından zanlı jandarma eşliğinde daha önce araç kiraladıklarını iddia ettiği ‘rent a car’a götürülerek Savcı Değiş tarafından yeniden sorgulandı. İddia ve ifadeleri dikkate alan savcı Değiş, zanlıların detaylı ifadelerini almak üzere 2 şahsı Çerkezköy Adliyesi’ne götürdü. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10