8. İnsan Yönetimi Kongresi Çerkezköy'de yapıldı

PERYÖN Trakya Şubesi tarafından düzenlenen 8'inci İnsan Yönetimi Kongresi Cumartesi günü Çerkezköy'de yapıldı.

Çerkezköy 7.12.2014 10:48:00 0
8. İnsan Yönetimi Kongresi Çerkezköy

NİTELİKLİ ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapılan kongrenin teması Yetenek Yönetimi olarak belirlendi. Saat 09.00’da başlayan kongrede Elite Dans Grubu’nun gösterisinin ardından konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, bu önemli kongreye ev sahibi yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Bu kongrenin Trakya sanayicisine ve iş adamlarına ışık tutacağını söyleyen Özdoğan, bölgedeki nitelikli eleman ihtiyacına da dikkat çekti.

 

 

300 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Bu ihtiyaca cevap verebilmek için bölgeye bir Anadolu Teknik Lisesi kazandırdıklarını ve şuanda 4 bölümde 300 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Özdoğan, önümüzdeki yıllarda bölüm sayısının da artarak öğrenci sayısının bini aşacağını öngördüklerini belirtti.

 

 

İNSAN YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMLİ

PERYÖN Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özber Çetin de ilk kez Çerkezköy’de kongre yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Çerkezköy’ün bu etkinliğe ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Bir işletmede en önemli unsurun sahip olunan insan kaynağı olduğunu dile getiren Kubilay, işletmeler için insan yönetiminin çok önemli olduğunu vurguladı. 

 

 

HALK EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ

Kubilay, Çerkezköy’ün önemli bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti. Kalifiye eleman ihtiyacına da dikkat çeken Kubilay, “Özellikle bölgedeki sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyacına cevap verebilmek adına Halk Eğitimi Müdürlüğü kapsamında çalışmalar yapılıyor. Bu yıl 67 farklı modülü Halk Eğitimi sistemimize dahil ettik. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak halk eğitimi faaliyetlerine büyük önem veriyoruz” dedi.

 

 

KAMPUS ALANINDA TOPLAYACAĞIZ

Geçtiğimiz yıl açtıkları 375 kursa toplam 7 bin 900 kursiyerin katıldığını söyleyen Kubilay, hedeflerini önümüzdeki yıl 500 kurs açmak ve 10 bin kursiyer sayısına ulaşmak olduğunu belirtti. Eğitim Kampusu projesiyle ilgili de bilgiler veren Kubilay, ilçedeki tüm liseleri 135 dönümlük kampus alanında toplayacaklarını belirtti. Çerkezköy’de her yıl öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 8 oranında artığını ifade eden Kaymakam Kubilay, bu proje sayesinde hem ihtiyaç duyulan derslik sayısını karşılayacaklarını hem de 2’li öğretimden normal öğretime geçeceklerini belirtti.

 

 

EĞİTİME ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel de insan yönetiminin önemine vurgu yaptı. Ülkemizin, insan yönetimi alanındaki yetenekli gençlerinin çoğunu kurtuluş savaşı yıllarında kaybettiğini ifade eden Yel “Bu da Avrupa ile aramızdaki makasın iyice açılmasına neden oldu” dedi. Bu makasın ancak insan yönetimi ile kapanacağı anlaşılınca eğitime inanılmaz yatırımlar yapmaya başlandığını söyleyen Yel “123 devlet 73 de özel olmak üzere toplam 296 üniversitemiz var. Bunların 10 tanesi de dünyanın ilk 500 üniversitesi içinde” dedi.

 

 

YETENEĞİ GÖZÜNDEN ANLARIM

Programda açılış konuşmalarının ardından Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve LCW-Özen Mensucat Genel Müdürü Dr. Ahmet Temiroğlu ile Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan ‘ Sanayici yeteneği nasıl değerlendiriyor’ konusunda sunum yaptı. Sunumların ardından kongre Eczacıbaşı-Baxter İnsan kaynakları Direktörü Aslı Dizdar, Arçelik A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Buket Çelebiöven ve 3 M İnsan Kaynakları Direktörü Öznur Başaran’ın ‘İnsan kaynakları gözüyle yetenek yönetimi, yeteneği gözünden anlarım’ konulu sunum ile devam etti.

 

 

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Fasıl Oral’ın ‘Öğrenmeyi yok sayan çokbilmiş organizasyonların geleceği’ konulu sunumunun ardından Parıltım Restaurant’ta öğle yemeği verildi. Yemeğin ardından İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı, Bilirkişi Avukat Cüneyt Danar ve Sigorta Başmüfettişi ÇSG Derneği Başkanı A Sınıfı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı İsa Karakaş, ‘Torba yasa ve yeni gelişmeler doğrultusunda Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

 

 

MOBİNGİ ANLATTILAR

Kariyer NET Batı Anadolu Birim Müdürü Oğulalp Karataş ve Türkiye’nin ilk görme engelli dağcısı milli atlet Necdet Turhan’ın ‘Dağa göz değil yürek tırmanır’ konulu sunumunun ardından Prof. Dr. Aytaç Açıkalın ve Sabiha Gökçen Havaalanı İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Hakan Arslan da ‘Okuldan şirkete yetenek yönetimi’ ve ‘Mobing’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.  Yaşama Sanatçısı Saffet Dağdeviren’in “Evren olduğu haliyle mükemmeldir, değişmesi gereken sensin’ konulu sunumu ile sona eren programın ardından Parıltım Restaurant’ta kapanış programı düzenlendi. Kongreye, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Sami İkizler ve Nalan Çolak, Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yücel İnce, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, sanayiciler ve PERYÖN Trakya Şubesi üyeleri katıldı. Kongrenin sunuculuğunu ünlü sanatçı Fatih Mühürdar yaparken, kapanış programına da TRT Sanatçısı Sami Aksu, Ses Sanatçısı Seyyal Taner ve Sinema Sanatçısı Levent İnanır da katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10