Allah'tan korkmazlar

Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan zanlılar yöntem değiştirdi. Daha önce telefonla aradıkları kişilere bir hesap numarası vererek paraları o hesaba yatırmaların?

Çerkezköy 10.12.2014 13:42:00 0
Allah

MİT MÜSTEŞARININ İSMİNİ KULLANDILAR

Şüpheliler yaşlı kadını MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ve bir dönem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Amiri görevinde bulunan Nihat Yılmaz’ın ismini kullanarak dolandırdı. Kendilerini savcı, emniyet amiri ve sivil polis olarak tanıtan 3 kişi, Çerkezköy’de yaşayan, hayatı boyunca hiç evlenmeyen, evde terzilik yaparak kazandığı paralardan ve babasından aldığı yetim maaşından artırdıkları ile birikim yapan 73 yaşındaki Necla Candar’ın 58 bin TL’sini dolandırdı. 40 yıllık birikimi olan 58 bin TL’yi, kapıya gelen sivil polis zannettiği kişilere teslim eden ve beş parasız kalan Candar, şimdi komşularının yardımı ile geçimini sürdürüyor.

SAVCI VE EMNİYET AMİRİ OLARAK TANITTILAR

Çerkezköy’de meydana gelen olayda 73 yaşındaki Necla Candar, kendilerini telefonla arayıp, savcı ve emniyet amiri olarak tanıtan kişiler tarafından, “Sizin adınıza sahne hesap çıkarılmış. Bankalardaki paralarınızı çekecekler” denilerek dolandırıldı. “Biz onları yakalamak için seni arıyoruz. Sen git bankaya paranı al ve bize ver” diyen dolandırıcılara 3 seferde toplam 58 bin TL’sini veren Candar, şimdi, yetkililere seslenerek kendisini dolandıranların bulunmasını istedi.

‘ADINA SAHTE KİMLİK ÇIKARTILMIŞ’ DEDİLER

73 yaşındaki Necla Candar, çalan bir telefon ve sonrasında yaşanan olaylarla yıkıldı. Bir gün kendisini ev telefonundan birinin kendisini aradığını ve “Senin adına sahte kimlik çıkarmışlar. Senin bankada bir miktar paran var, şüpheli şahıslar o parayı çekmek istiyor. Biz onları yakalamak için seni arıyoruz” diyerek parasını çekmesini istediğini belirten Candar, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Senin parana sahte para da karışmış. Numaralarını da bize oku. Paranı oradan al bize teslim et dediler”

PARAYI GELİP KAPIDAN ALDILAR

Telefon görüşmesinin ardından Yapı Kredi Bankası’ndaki 10 bin TL’sini çeken Necla Candar, “Geri döndüğümde eve girer girmez karşıdan 35 yaşlarında orta boylu biri geldi. Bana Necla diye seslendi. Ev kapısına geldi. ‘Ben sivil polisim. Beni savcı Hakan Fidan ve emniyet amiri Nihat Yılmaz gönderdi. Parayı bana ver, içine bir imzalı kağıt da koy dedi. Aynı anda telefonda bir kişi de para poşetinin ağzını bağlayarak kapıdaki kişiye teslim etmemi istedi” dedi. Telefondaki kişiden kimlik numarasını söylemesini isteyen Candar, kimlik numarasının ve doğum tarihinin aynı olması üzerine parayı kapıdaki kişiye teslim ettiğini söyledi.

DİĞER HESAPLARDAKİ PARASINI DA ÇEKTİRDİLER

Ertesi gün diğer hesaplardaki parayı da çekmesini istediklerini belirten Necla Candar “İlk önce Akbank’a git, orada şüpheli şahıslar senin içeri girmeni bekliyor dediler. Arayan kişi hiç kimse ile konuşmamamı istedi ve parayı ellersem suçlu duruma düşeceğimi, hapse gireceğimi söyledi. Akbank ve İş Bankası’ndaki toplam 20 bin TL’yi de çekip eve geldim. Eve geldiğimde yine biri kapıdan ‘Necla’ diye seslenmeye başladı. Parayı ve aldı ve koşarak gitti” dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUM

Bir sonraki gün de kendisini arayan kişinin Halkbank’taki 28 bin TL’sini çekmesini istediğini söyleyen Candar, “Parayı çekip akşama doğru eve geldim. Ertesi sabah biri gelerek parayı aldı” dedi. Üçüncü kez parayı verdikten sonra, dolandırıcıların kendisini aradığı numarayı arayınca onlara ulaşamadığını ve ertesi hafta savcıya gittiğini söyleyen Necla Candar “Rahatsız olduğum için birkaç gün evden çıkamadım. Ertesi hafta adliyeye giderek savcıya olanları anlattım.  Daha sonra polisler beni emniyete götürdü, orada da ifade verdim” dedi. Kendisini dolandıran kişilerin bulunmasını isteyen yaşlı kadın “Benim başıma bunlar niye geldi? Bu kişilerin bulunması ve paramın geri iade edilmesi için yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

BAŞKALARININ BAŞINI YAKMASINLAR

Tüm birikimini dolandırıcılara kaptırdığını, şimdi ise komşularının yardımı ile yaşamaya çalıştığını söyleyen yaşlı kadın “Benim başımı yakanlar, başkalarının başını yakmasın” dedi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri; MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ve bir dönem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Amiri görevinde bulunan Nihat Yılmaz’ın ismini kullanarak yaşlı kadını dolandıran şüphelilerin yakalanması için çok yönlü çalışma başlattı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10