Ülkücülerden Uygur Türkleri için imza kampanyası

Sincan Uygur Özerk Bölgesinde (Doğu Türkistan) yaşayan ve Çin zulmünden kaçarak Tayland'a sığınan yaklaşık 300 Uygur Türk'ünün Çin'e iade edilmemesi gerektiğini, aksi halde idam edileceğin

Çerkezköy 11.12.2014 16:17:00 0
Ülkücülerden Uygur Türkleri için imza kampanyası

UYGUR TÜRKLERİ YALNIZ DEĞİL

Çerkezköy Ülkü Ocakları Ocak 2.Başkanı Yavuz Kemal Yazar, Çerkezköylülerin imza kampanyasına destek vermesini beklediklerini ifade etti. Zulme uğraya Müslüman Türk olduğunda tüm dünya “lal” olsa, sözde insan hakları havarileri kınamaktan bile aciz kalsa da Uygur Türklerinin haklı davalarında asla yalnız olmadığını ifade eden Yazar “Soydaşlarımızın yanında her zaman ve her şartta, her bir neferi engin yürekli ve çelik iradeli olan Ülkü Ocakları vardır. Uygur Türkleri’ne olan desteğimizi somutlaştırmak amacıyla tarafımızdan bir imza kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında Ülkü Ocakları’nın tüm il, ilçe, belde ve üniversite teşkilatları görevlendirildi. “300 Uygur Türk’ü, Türkiye’ye Gelsin” başlığı altında tarafımızdan toplanacak olan tüm imzalar, yetkili mercilere gönderilecek ve böylece Türk Milleti’nin soydaşlarına olan desteği Türk Milleti’nin bu konudaki kararlılığı bir kez daha gösterilecek” dedi.

4 GÜN SÜRECEK

12-15 Aralık tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi Önü, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Melek Yüksek Okulu, Çerkezköy Kredi Ve Yurtlar Kurumu ile Çerkezköy Pazar Yeri’nde stant açılarak imza toplanacağını söyleyen Yazar, Çerkezköylüleri kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10