Yatırımcı Türk iş adamlarına ihtiyacımız var

Bulgaristan'ın Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH), Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza dün Tekirdağ ve Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Riza, dün öğlen saatlerinde T

Çerkezköy 17.12.2014 18:25:00 0
Yatırımcı Türk iş adamlarına ihtiyacımız var

PLAKET TAKDİM ETTİ

HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza ziyarette, Bulgaristan’da gerçekleştirilen genel seçimlerde Tekirdağ’daki seçmenlerin sorunsuz bir şekilde oy kullanmasına katkı sağladığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bir teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Albayrak da Ruşen Riza’ya ve HÖH Partisine Bulgaristan’daki çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ruşen Riza, öğleden sonra da HÖH Trakya Sorumlusu Güner Çetin ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan HÖH  Genel Başkan Yardımcısı ve  Sofya Milletvekili Ruşen Riza, Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Anavatandan aldıkları desteğin, kendilerini daha güçlü kıldığını ifade eden Riza “Yapılan son erken genel seçimlerde Hak ve Özgürlükler hareketi partisi olarak 37 milletvekili çıkardık. Bizde seçim barajı yüzde 4. Seçime sekiz parti girdi ve şu an hükümeti kuran koalisyon hükümetinin işi çok zor” dedi.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Önümüzdeki aylarda yeni bir erken seçim olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getiren Riza “Çünkü mecliste karışık bir durum ortaya çıktı nedeni ise hükümeti kuracak yada kuran partilerin sayısal rakamları yeterli değil” dedi. Kurulan hükümetin yürümediğini belirten Riza “Seçimlerde sizlerde bölgenizde bizlere destek olmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin desteği bizler için çok önemli. İnşallah bundan sonraki seçimlerde daha çok milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi.

SİZLERİN BURADAKİ SESİNİZİZ

Bulgaristan’da yaşayan Türkler olarak Türkiye’den kültürel ve ekonomik anlamda yatırım yapacak iş adamlarını Bulgaristan’a beklediklerini ifade eden Riza “Yatırımcı Türk iş adamlarına ihtiyacımız var. Ayrıca eğitim anlamında da ihtiyacımız var” dedi. Trakya’da ve Çerkezköy’de önemli bir göçmen nüfusunun olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bizler de sizlerin her zaman başarılı olması için desteğimizi sürdüreceğiz. Bizler sizlerin buradaki sesiniziz” dedi. Akay, kültürel, ekonomik ve eğitim alanında istenen yatırımların kısa zaman içinde gerçekleşmesi için üzerilerine düşeni yapacaklarını söyledi. Ziyarette HÖH Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Bölge Temsilcisi Şevket Halimoğlu Başkan Vahap Akay’a destekleri dolayısıyla teşekkür ederken, Ruşen Riza da Akay’a plaket takdim etti.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10