Yerli malların ülke kalkınmasındaki yeri

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) dolayısıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda Yerli Malı Haftası toplantısı düzenlendi.

Çorlu 18.12.2014 12:37:00 0
Yerli malların ülke kalkınmasındaki yeri

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Bilinçsiz ithalatın ekonomi, istihdam, üretim ve kalkınma üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması, bu konuda toplumun bütün kesimlerinin bilincinin arttırılması ve bu konuda yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım da katıldı. Toplantıda; Türk Malları'nın ülke kalkınmasındaki yeri ve önemine dikkat çekildi.

EKONOMİYE ETKİSİ BÜYÜK OLACAK

Yerli Malı Haftası'nın önemine değinen Mahmut Yıldırım, “Her yıl 12-18 Aralık arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda yerli malı tüketmek noktasında halkımızı bilinçlendirmede biz yerel yöneticilere de önemli görevler düşmektedir. Yerli malın kullanılması, dışarıya bağımlılığımızı azaltacak ve kazançlarımızı ülkemiz için yatırımlarda kullanmanın yolunu açacak, Türkiye'nin bağımsız geleceği için önemli bir katkı sağlayacaktır. Şunu unutmamalıyız ki yabancı mal alırken, verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyecek ve ülke ekonomisine etkisi azımsanmayacak kadar büyük olacaktır. Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın yatırımcılarımızın yatırımlarını ülkemize yapmasının ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için önemi büyüktür” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10